Ανοικτό το ενδεχόμενο η πυρκαγιά, που κατέστρεψε ολοσχερώς τη Δευτέρα το Θέατρο Ρεματιάς στο Χαλάνδρι, να οφείλεται σε εμπρησμό, άφησε η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού του Πυροσβεστικού Σώματος.

Ads

Η ηγεσία και τα αρμόδια στελέχη του δήμου Χαλανδρίου κάνουν λόγο για εμπρησμό, ενώ ευρήματα και μαρτυρίες ενισχύουν αυτή την εκδοχή. Μάλιστα, ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος σε δηλώσεις του προς τον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM είπε πως οι πυροσβεστικές δυνάμεις των ενημέρωσαν ότι τα καθίσματα στις εξέδρες του θεάτρου είχαν περιλουστεί με εύφλεκτο υλικό και έκανε λόγο για στοχοποίηση της δημοτικής αρχής από «ανεγκέφαλα άτομα».

Σύμφωνα, εξάλλου, με μαρτυρίες περιοίκων, τις οποίες επικαλείται το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, λίγο πριν από τις 14:00 ακούστηκαν δύο εκρήξεις μέσα στο θέατρο και μέσα σε λίγα λεπτά τυλίχτηκαν στις φλόγες τα ξύλινα καθίσματα, ενώ η φωτιά επεκτάθηκε και στα γύρω δένδρα.

image

Ads

Μετά την κατάσβεση της πυρκαγιάς βρέθηκαν κάτω από τις κερκίδες γκαζάκια, ένα εκ των οποίων ήταν άθικτο, ενώ οι πρώτοι που έφτασαν στον τόπο της πυρκαγιάς μιλούν για δύο εστίες, μία στο κέντρο των κερκίδων και μία στην άκρη του θεάτρου.

image

Τα γκαζάκια θα ερευνηθεί αν αποτελούν μέρος εμπρηστικού μηχανισμού, ή αν είναι άσχετα με την πυρκαγιά.

image

Διαβάστε σχετικά:

Στάχτη έγινε το θέατρο της ρεματιάς στο Χαλάνδρι [ΦΩΤΟ]

image

Γ. Καραμέρος: «Το ρέμα σώθηκε, το θέατρο θα ξαναφτιαχτεί»

Εν τω μεταξύ ο αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέας Αττικής Γιώργος Καραμέρος δεσμεύτηκε ότι το θέατρο θα ξαναφτιαχτεί από την αρχή.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του κ. Καραμέρου έχει ως εξής:

«Η πυρκαγιά και η καταστροφή των λυόμενων εξεδρών στο ιστορικό θεατράκι της Ρεματιάς Χαλανδρίου, έναν από τους  σημαντικότερους  χώρους πολιτισμού  στον βόρειο τομέα, μας πεισμώνει να το ξαναφτιάξουμε ακόμα καλύτερο.

Η Περιφέρεια Αττικής θα σταθεί στο πλευρό της διοίκησης του Δήμου Χαλανδρίου και θα στηρίξει οικονομικά την άμεση ανακατασκευή του θέατρο με σεβασμό στο περιβάλλον. Το περιστατικό είναι ιδιαίτερα σοβαρό δεδομένου ότι κάτω από τις καμένες εξέδρες εντοπίστηκαν τουλάχιστον δύο γκαζάκια και όλα αυτά στην καρδιά της ρεματιάς που αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους υγροβιότοπους της Αττικής.

Το πυροσβεστικό σώμα και ο σωστός συντονισμός των ομάδων πολιτικής προστασίας  απέτρεψε τα χειρότερα, περιορίζοντας μέσα σε λίγα λεπτά την πυρκαγιά στον χώρο του θεάτρου ώστε να μην επεκταθεί στο κατάφυτο ρέμα και τις παρακείμενες κατοικίες. Παρόλα αυτά κάηκαν περίπου 30 δέντρα στα ορεινά των εξεδρών.

Το ρέμα σώθηκε, το θέατρο θα ξαναφτιαχτεί».