Λίγες ώρες έμειναν για την… «Ώρα της Γης», οι πολίτες όλου του κόσμου καλούνται να σβήσουν τα φώτα για μία ώρα, στέλνοντας αποφασιστικό μήνυμα συμμετοχής στην προστασία του περιβάλλοντος.

Ads

Η εκδήλωση διοργανώνεται, κάθε χρόνο, τις πρώτες βραδινές ώρες μιας ημέρας στο τέλος του Μαρτίου και στόχο έχει την ευαισθητοποίηση σε ζητήματα προστασίας του περιβάλλοντος.

Τη συμμετοχή του στην «Ώρα της Γης» ανακοίνωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας προτρέποντας πολίτες και φορείς, να σβήσουν για μία ώρα τα φώτα, από τις 20:30 έως τις 21:30. Με τον τρόπο αυτό, όπως επισημαίνει συνεισφέρουν στην παγκόσμια προσπάθεια ευαισθητοποίησης για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Έτσι η Ελλάδα συμμετέχει για άλλη μία φορά στο κάλεσμα της WWF. Απόψε στις 20.30, πολλά κτίρια και μνημεία θα βυθιστούν στο σκοτάδι επί μια ώρα, από την Ακρόπολη και τον Πύργο του Άιφελ έως την Όπερα του Σίδνεϊ, το Μπιγκ Μπεν, το Κρεμλίνο, τους ουρανοξύστες του Χονγκ Κονγκ, τον ουρανοξύστη Μπουρτζ Χαλίφα του Ντουμπάι, τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Πέτρου, τους καταρράκτες του Νιαγάρα και το άγαλμά του.

Ads

Οι εκδηλώσεις για την «Ώρα της Γης» ξεκίνησαν με πρωτοβουλία του WWF από το Σίδνεϊ της Αυστραλίας το 2007, όταν δύο εκατομμύρια νοικοκυριά και επιχειρήσεις ύψωσαν τη φωνή τους ενάντια στην κλιματική αλλαγή, σβήνοντας τα φώτα για μία ώρα.

Σήμερα οργανώνονται σχετικές εκδηλώσεις σε πάνω από 6.000 πόλεις σε όλο τον πλανήτη.