Το Σάββατο 3 Νοεμβρίου στις 11:00 οι εκδόσεις Βεργίνα και ο Παιδικός ΙΑΝΟS παρουσιάζουν το βιβλίο «Νάρκισσος και Δάφνη» της Σοφίας Σωτηρίου, σε εικονογράφηση Χριστίνας Αυδίκου. Ένα ταξίδι παρέα με τους θεούς του Ολύμπου, μια περιπέτεια στον χρόνο, ένα παιχνίδι με σύμβολα.

Ads

Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί στον ΙΑΝΟ (Σταδίου 24) και η είσοδος είναι ελεύθερη. Για παιδιά από 4 ετών και άνω.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Μια περιπέτεια στον χρόνο, ένα παιχνίδι με σύμβολα. Ένα ταξίδι παρέα με τους θεούς του Ολύμπου, τον Απόλλωνα, την Αφροδίτη και την Άρτεμη που συμπεριφέρονται σαν ζαβολιάρικα παιδιά, καταστρώνουν σχέδια και ετοιμάζουν «παγίδες» στον όμορφο θνητό, τον Νάρκισσο και τη ρομαντική νύμφη του Δάσους, τη Δάφνη. Ένας μυθικός κόσμος φανερώνεται μέσα από κωμικές καταστάσεις στην κατοικία των θεών, στον Όλυμπο, στο μαντείο των Δελφών, στα δάση και τις λίμνες, συντροφιά με τη Δάφνη, τον Νάρκισσο, την νύμφη Πεύκη, την Πυθία και την ημίθεα Ηχώ, αλλά και τις περιπέτειές τους, πολλές από τις οποίες πηγάζουν από τα καμώματα των θεών… Φυσικά, τον τελευταίο λόγο έχει ο Δίας!

Ads

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

Η Σοφία Σωτηρίου γεννήθηκε στις Σέρρες. Είναι πτυχιούχος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Θεολογική Σχολή) ενώ παράλληλα σπούδασε υποκριτική (αποφοίτησε από τη

σχολή θεάτρου Γ.Ροντίδη) και θεατρική αγωγή (εργαστήριο τέχνης και λόγου) στο Π.Τ.Δ.Ε., Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μεταπτυχιακές σπουδές στο Α.Π.Θ. Ως ηθοποιός συνεργάστηκε με κρατικούς και ιδιωτικούς θεατρικούς οργανισμούς σε κλασικά έργα, τηλεταινίες της ΕΡΤ και δραματοποιημένα ντοκιμαντέρ. Στον κινηματογράφο πρωταγωνίστησε στις ταινίες : Οι Γενναίοι της Σαμοθράκης, Ηθικόν Ακμαιότατον, Carousel, και παρουσίασε την σειρά «Λησμονημένες Μορφές». Είναι μέλος της ένωσης σεναριογράφων Ελλάδας και του σωματείου Ελλήνων ηθοποιών. Γράφει για το θέατρο τον κινηματογράφο, την τηλεόραση. Το θεατρικό έργο «Νάρκισσος και Δάφνη» έκανε πανελλήνια πρεμιέρα στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κέρκυρας. Άλλα θεατρικά της είναι: Κυριακή Αναψυχής, Μια Γάτα σε Κηδεία, Η Πτήση των Επτά.

Γράφει για την τηλεόραση σειρές ιστορικών και δραματοποιημένων ντοκιμαντέρ (τηλεταινίες: “Από την Δ΄ Σταυροφορία στην Άλωση της Κωνσταντινούπολης”, “Από την Άλωση της Πόλης στην Επανάσταση του 1821”, “Από το Μακεδονικό Αγώνα στην απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης” και σειρές όπως: “Λησμονημένες Μορφές” και “Γυναίκες της Μακεδονίας”). Στον κινηματογράφο γράφει τα σενάρια στις ταινίες μεγάλου μήκους: «Στη Σκιά του Λέμμυ Κώσιον», «Οι Γενναίοι της Σαμοθράκης», «Ηθικόν Ακμαιότατον», “Carousel”.