Ένα παιχνίδι ρόλων και μυστηρίου «Detective Stories» διοργανώνουν στις 20 και 21 Ιουλίου στην Τεχνόπολη, η Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου του δήμου Αθηναίων, Μέγας Δωρητής της οποίας είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και η οργάνωση Challedu- challenging education.

Ads

Μέσα από τη δράση αποκαλύπτεται η δύναμη της ανάγνωσης, της διαδραστικής αφήγησης και του βιβλίου, μέσα από το παιχνίδι και απευθύνεται σε παιδιά άνω των 15 ετών και σε ενήλικες.

Πρόκειται για ένα συνεργατικό παιχνίδι ρόλων, όπου οι παίκτες αναλαμβάνουν τον ρόλο του ντετέκτιβ για να εξιχνιάσουν το έγκλημα ακολουθώντας στοιχεία. Παίρνοντας τον ρόλο και τις ικανότητες ενός ήρωα της παγκόσμιας αστυνομικής λογοτεχνίαςν όπως του Ηρακλή Πουαρώ, του Σέρλοκ Χολμς, της Μις Μαρπλς, του Φίλιπ Μάρλοου, του Γουίλιαμ Μέρντοχ, του Χάρι Χόλε, του Αστυνόμου Μπέκα, του Πέπε Καρβάλιο, και με τη βοήθεια ενός ευρετηρίου διευθύνσεων και στοιχείων από τη σκηνή του εγκλήματος, οι παίχτες καλούνται να αποφασίσουν ποιους μάρτυρες θα ανακρίνουν, ποιους χώρους θα επισκεφθούν και ποια στοιχεία της υπόθεσης είναι σημαντικά για να βρουν τον ένοχο!

Η διοργάνωση εντάσσεται στη θεματική ενότητα «Ανακαλύπτοντας θησαυρούς» και στόχος της είναι η διάδοση του παιχνιδιού ως μέσου διαπαιδαγώγησης, αλληλεπίδρασης, κοινωνικής ενσωμάτωσης και ανάπτυξης δεξιοτήτων σε μαθητές, ευάλωτες ομάδες πληθυσμού, ενήλικες επιστήμονες ειδικών κλάδων όπως εκπαίδευσης, υγείας, κοινωνικής ένταξης.

Ads