Mετά την εμπλοκή του ονόματός της και τη μεθόδευση στην Προανακριτική Επιτροπή, προκειμένου να κληθεί ως ύποπτη και όχι ως μάρτυρας, η δημοσιογράφος Γιάννα Παπαδάκου αντέδρασε άμεσα και σε δήλωση της τονίζει ότι θα βρεθει και θα καταθέσει στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής για τη Novartis, οποιαδήποτε ιδιότητα και αν της προσάψουν. 

Ads

Αναλυτικά στη δήλωσή της η γνωστή δημοσιογράφος αναφέρει:

«Η απόφαση της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής της Βουλής να με καλέσει ως ύποπτη με αφορμή τους εις βάρος μου ισχυρισμούς του συκοφάντη και ερευνουμένου ως υπόπτου για απάτη από την Ελληνική Δικαιοσύνη Sabby Mioni, είναι μία ακόμα προσπάθεια των σκοτεινών κύκλων που διακινούσαν το μαύρο πολιτικό χρήμα να με τρομοκρατήσουν, να με φιμώσουν, και να με εξαφανίσουν από το χώρο της ερευνητικής δημοσιογραφίας. Είναι λυπηρό ότι στις επιθέσεις σε βάρος μου συνηγορούν με παράνομες μεθόδους και αντισυνταγματικές πρακτικές και μέλη του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Η αλήθεια όμως θα ακουστεί και στη Βουλή, γιατί κανένας δεν μπορεί να με εμποδίσει στο να αποκαλύπτω το σκοτεινό και ζοφερό πρόσωπο της εξουσίας, αλλά και τους συνεργούς εκείνων που λυμαίνονται το δημόσιο χρήμα, λεηλατώντας και καταληστεύοντας τα δημόσια ταμεία. Θα εμφανιστώ στην επιτροπή, με όποια ιδιότητα και αν μου ζητηθεί και θα πω την αλήθεια». 

Ως γνωστόν, η Γιάννα Παπαδάκου, έχει πρωταγωνιστήσει με τις έρευνές της στην αποκάλυψη του σκανδάλου ενώ βρίσκεται σε πολυετή δικαστική διένεξη με τον επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή, ο οποίος έχει προσφύγει στην αγγλική Δικαιοσύνη σε βάρος της, εξαιτίας αποκαλύψεών της γύρω από σοβαρές υποθέσεις διαφθοράς και «μαύρου» χρήματος. 

Ads

Διαβάστε επίσης:

Κ. Αρβανίτης: Επίθεση στην ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης και την Ελευθερία του Τύπου

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις, ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Αρβανίτης, και μέλος της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (LIBE), δήλωσε: 

«Η κλήση πολιτών και πολύ περισσότερο δημοσιογράφων και εισαγγελέων -σύμφωνα με δημοσιεύματα- από την πλειοψηφία της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Προκαταρτικής Επιτροπής αποτελεί ευθεία αλλά και πρωτοφανή επίθεση κατά της Ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης και της Ελευθερίας του Τύπου.

Σύμφωνα με το Σύνταγμα δεν έχει αρμοδιότητα και δικαίωμα η συγκεκριμένη Επιτροπή να καλέσει ως υπόπτους πρόσωπα που δεν είναι πολιτικοί. Πολύ περισσότερο, αφού η ολομέλεια της βουλής δεν έδωσε καν τέτοια εξουσιοδότηση. Είναι φανερός ο στόχος μιας τέτοιας παράνομης κλήσης: να φιμωθεί η ανεξάρτητη Δημοσιογραφία και Δικαιοσύνη, αλλά και να συγκαλυφθούν τα δύο μεγάλα σκάνδαλα, της Novartis και της λίστας Lagarde».