Ακυρώνεται η μουσική παράσταση του Παρασκευά Καρασούλου με τίτλο «Της ομορφιάς το άγριο φιλί» αύριο, Παρασκευή 17 Ιανουαρίου στις 21:30, για λόγω έκτακτης ασθένειας.

Ads

Την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου στις 21:30 ο Παρασκευάς Καρασούλος παρουσιάζει στον ΙΑΝO της Αθήνας τη μουσική παράσταση «Της ομορφιάς το άγριο φιλί». Ο σημαντικός ποιητής και στιχουργός επέλεξε τραγούδια του, που από την αρχή της δισκογραφικής του πορείας έως και σήμερα είχαν ως στιχουργικό άξονά τους το αίνιγμα της ομορφιάς και την παρουσία ή απουσία της στις ζωές μας.
 
Ερμηνεύουν: Πολυξένη Καράκογλου & Θοδωρής Νικολάου
 
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον ΙΑΝΟ της Αθήνας (Σταδίου 24) και θα μεταδίδεται ζωντανά από το IANOS RADIO.
 
Είσοδος (με κρασί ή μπύρα): 16€
Οι πόρτες ανοίγουν στις 21:00
 
Λίγα λόγια για την παράσταση

Η παράσταση είναι σε συνέχεια των δύο sold out συναυλιών που πραγματοποιήθηκαν στην Αγγλικανική εκκλησία τον περασμένο Δεκέμβρη. Ο Παρασκευάς Καρασούλος επιστρέφει στον φυσικό του χώρο και επιλέγει τραγούδια του, που από την αρχή της δισκογραφικής του πορείας έως σήμερα είχαν ως στιχουργικό άξονά τους το αίνιγμα της ομορφιάς και την παρουσία ή απουσία της στις ζωές μας. Από το Μαγικό κλειδί (την πρώτη δισκογραφική παρουσία του Παρασκευά Καρασούλου το 1987, με τη Μαρία Δημητριάδη) έως το Αλλιώς (την πιο πρόσφατη δισκογραφική δουλειά του με τη Δήμητρα Γαλάνη το 2014), μεσολάβησαν χρόνια γεμάτα τραγούδια που συντρόφευσαν και συγκίνησαν χιλιάδες ανθρώπους. Η ομορφιά και ο πόλεμος για την κατάκτησή της, ήταν μία από τις  θεματικές που επανέρχονταν στο λόγο του στιχουργού είτε ως αισθητικό είτε ως κοινωνικό και πολιτικό αίτημα.
 
Ο νέος κύκλος τραγουδιών σε στίχους του, που πρόκειται να εκδοθεί (σε μουσική Γκωτιέ Βελισσάρη, Γιώργου Ανδρέου, Ελένης Καραΐνδρου και ερμηνευτή το Θοδωρή Νικολάου) δανείζει τον τίτλο του και πρωταγωνιστεί στον κορμό των δύο αυτών παραστάσεων. Δίπλα στα νέα τραγούδια, η  Μικρή πατρίδα,  το Αν, το Δυο μέρες μόνο, το Εφτά ζωές, Τον εαυτό του παιδί αλλά και τραγούδια που δεν παρουσιάστηκαν ποτέ σε συναυλίες, όπως επίσης και τραγούδια από την παιδική θεατρική παράσταση «Τα καινούργια ρούχα του βασιλιά». Τραγούδια, που γεωγραφούν τα λυρικά τοπία και τους ποιητικούς κόσμους  του στιχουργού. 
 
Λίγα λόγια για τον Παρασκευά Καρασούλο

Γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στον Υμηττό όπου συνεχίζει να ζει και να εργάζεται. Είναι στιχουργός, εκδότης και καλλιτεχνικός διευθυντής της Μικρής Άρκτου. Υπήρξε επίσης εκδότης του μηνιαίου διαδικτυακού πολιτιστικού περιοδικού www.hridanos.gr, καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Λόγου και Τέχνης στον Υμηττό και εμπνευστής του θεσμού Ακροάσεις Νέων Καλλιτεχνών της Μικρής Άρκτου.
 
Λίγα λόγια για τον Πολυξένη Καράκογλου

Ads

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Νίκαια. Είναι τελειόφοιτη του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ως απόφοιτη του Μουσικού Σχολείου Πειραιά, έχει σπουδάσει θεωρητικά της μουσικής, κλασικό πιάνο και σύγχρονο τραγούδι, ενώ αυτήν την περίοδο ολοκληρώνει τις σπουδές της στο κλασικό τραγούδι. Το 2013, διακρίθηκε ως ερμηνεύτρια στην 4η ΑΚΡΟΑΣΗ ΤΗΣ ΜΙΚΡΗΣ ΑΡΚΤΟΥ, του Παρασκευά Καρασούλου, όπου συνεργάστηκε με τους –επίσης διακριθέντες– δημιουργούς Αντώνη Παπακωνσταντίνου και Γιάννη Βασιλόπουλο. Στα τέλη του 2015, συνεργάζεται για πρώτη φορά με τον δημιουργό Σπύρο Παρασκευάκο, σε ένα ντουέτο με τον Ζαχαρία Καρούνη με τίτλο «Ο άνθρωπος μπορεί», το οποίο γνωρίζει ραδιοφωνική και διαδικτυακή επιτυχία. Το 2017, συναντά τον συνθέτη Χρίστο Θεοδώρου στον δίσκο «Καρδιά Μισή», στο τραγούδι «Μήνυμα στην Άνοιξη». Αυτή την περίοδο, μαζί με τον ερμηνευτή Δημήτρη Βουτσά, προετοιμάζουν μια σειρά
 
live εμφανίσεων στην Αθήνα, με τίτλο «Παράθυρο στο Φως», σε επιμέλεια του στιχουργού Λάζαρου Αντωνιάδη και ενορχηστρώσεις Δημήτρη Ανδρονιάδη.
 
Λίγα λόγια για τον Θοδωρή Νικολάου

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην πόλη της Πάτρας, εκεί όπου έκανε και τα πρώτα του μουσικά βήματα, στήνοντας σε μικρές σκηνές της πόλης μουσικά προγράμματα που σέβονται τον θεατή. Από το 2009 μέχρι και σήμερα παρακολουθεί μαθήματα κλασικού τραγουδιού με καθηγητή τον Γιώργο Μισαηλίδη. Τα τελευταία χρόνια, ξεχωρίζουν οι συνεργασίες του με την Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων “Θανάσης Τσιπινάκης” του Δήμου της Πάτρας και το μουσικό σχήμα Ηχότροπον που αποτέλεσε και το όχημα για τις πρώτες του παραστάσεις. Έχει βρεθεί επί σκηνής με τους συνθέτες Ηλία Ανδριόπουλο και τον Αιγιώτη Σάκη Παπαδημητρίου, και έχει τραγουδήσει μαζί με τους Βασίλη Λέκκα, Γεράσιμο Ανδρεάτο και Χρόνη Αηδονίδη.
 
Link Εκδήλωσης:
     https://www.ianos.gr/events/paraskeias-karasoulos-tis-omorfias-to-agrio-fili.html