Εσπευσμένα σε νοσοκομείο του Λας Βέγκας μεταφέρθηκε ο βασιλιάς των blues B. B. King, με πρόβλημα εξαιτίας του διαβήτη. Ο King, εκπρόσωπος για την ευαισθητοποίηση του διαβήτη, διαγνώστηκε με διαβήτη τύπου ΙΙ πριν από 20 χρόνια.

Ads

Σύμφωνα με την κόρη του που μίλησε στους «Los Angeles Times» ο 89χρονος θρύλος των blues εισήχθη σε νοσοκομείο το Σαββατοκύριακο με προβλήματα που σχετίζονται με τον διαβήτη και συγκεκριμένα με αφυδάτωση. Ωστόσο, όπως τονίζει, είναι πολύ καλύτερα.

Ο B.B. King συχνά κατατάσσεται μεταξύ των 10 κορυφαίων κιθαριστών όλων των εποχών. Συνέχιζε τις περιοδείες του μέχρι τον περασμένο Οκτώβριο όπου αναγκάστηκε να ακυρώσει μια σειρά από προγραμματισμένες εμφανίσεις, λόγω της κακής κατάστασης της υγείας του και της εξάντλησης. «Νομίζω πως έχω κάνει ότι καλύτερο μπορούσα« είχε δηλώσει το 2012 στην Guardian.

«Θέλω εντούτοις να παίζω όλο και καλύτερα, να προχωρώ περαιτέρω. Υπάρχουν τόσοι πολλοί ήχοι που εξακολουθώ να θέλω να δημιουργήσω, τόσα πράγματα που δεν έχω ακόμη κάνει. Όταν ήμουν νεότερος, σκεφτόμουν πως ίσως είχα φτάσει στην κορυφή. Αλλά τώρα που είμαι 86 και ελπίζω να τα καταφέρω να φτάσω τα 87. Και τώρα πλέον ξέρω πως ποτέ δεν θα είναι τέλεια, ποτέ δεν θα είναι όπως ακριβώς έπρεπε να είναι, επομένως πρέπει να προχωρήσω κι άλλο, να γίνω καλύτερος».

Ads