Με αφορμή την Record Store Day, το Σάββατο 12 Ιουνίου, αλλά και την Παγκόσμια ημέρα Μουσικής, τη Δευτέρα 21 Ιουνίου, η Αλυσίδα Πολιτισμού IANOS αποφάσισε να γιορτάσει τη Μουσική όλο τον Ιούνιο!

Ads

Τι σημαίνει αυτό;

Πως μέχρι το τέλος του μήνα, στον ΜΟΥΣΙΚΟ ΙΑΝΟ (Αιόλου 67, Αθήνα) και στον κεντρικό ΙΑΝΟ της Θεσσαλονίκης (Αριστοτέλους 7), αγοράζεις 5 βινύλια και πληρώνεις 4! Και επιπλέον έχεις 15% έκπτωση στα LP και 10% έκπτωση στα CD.

Όλες οι νέες κυκλοφορίες της Ελληνικής και Διεθνούς μουσικής σκηνής, ειδικές τιμές και εξαιρετικές προσφορές, βινύλια και ειδικές εκδόσεις Boxset, αποκλειστικά στον Μουσικό ΙΑΝΟ! 

Ads

Σας περιμένουμε!

Record Store Day

…To Record Store Day σχεδιάστηκε το 2007 σε μια συνάντηση ανεξάρτητων κατόχων καταστημάτων και εργαζομένων ως ένας τρόπος να γιορτάσουνε και να διαδώσουμε τη μοναδική κουλτούρα που περιβάλλει χιλιάδες ανεξάρτητα δισκοπωλεία στις ΗΠΑ και χιλιάδες παρόμοια καταστήματα διεθνώς.

Η πρώτη Record Store Day πραγματοποιήθηκε στις 19 Απριλίου 2008. Αυτή είναι μια ημέρα για τους ανθρώπους που απαρτίζουν τον κόσμο του καταστήματος δίσκων – το προσωπικό, τους πελάτες και τους καλλιτέχνες – για να συναντηθούν και να γιορτάσουν τη μοναδική κουλτούρα του και τον ιδιαίτερο ρόλο που διαδραματίζουν αυτά τα ανεξάρτητα καταστήματα-κοινότητες.

Ειδικές εκδόσεις βινυλίου και CD και διάφορα διαφημιστικά προϊόντα γίνονται αποκλειστικά για την ημέρα εκείνη. Οι εορταστικές εκδηλώσεις περιλαμβάνουν παραστάσεις, body painting, συναντήσεις & χαιρετισμούς με καλλιτέχνες, παρελάσεις, DJ’s κ.α.

Για αρκετά χρόνια, το 60% ή και περισσότερο της Επίσημης Λίστας Record Store Day προέρχεται από ανεξάρτητες ετικέτες και διανομείς. Η λίστα συνεχίζει να περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα καλλιτεχνών, καλύπτοντας την ποικιλία των δισκοπωλείων και των πελατών τους.

Την πρώτη Record Store Day μάλιστα, οι Metallica πέρασαν ώρες στην Rasputin Music στο Σαν Φρανσίσκο και συνάντησαν τους οπαδούς τους. Πλέον κάθε χρόνο εκατοντάδες καλλιτέχνες, παγκοσμίως γνωστοί και μη, συρρέουν σε δισκογραφικά καταστήματα σε όλο τον κόσμο για παραστάσεις αλλά και για να αγοράσουν δίσκους.

Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής

Η Ημέρα της Μουσικής άρχισε να γιορτάζεται στο Παρίσι το 1982, με πρωτοβουλία του τότε υπουργού Πολιτισμού Ζακ Λανγκ, ενώ το 1985 ο θεσμός εξαπλώθηκε έξω από τα γαλλικά σύνορα. Η Αθήνα, Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 1985, ήταν η πρώτη εκτός Γαλλίας χώρα στην οποία πραγματοποιήθηκε η Γιορτή της Μουσικής.

Μέσα σε λίγα χρόνια, η Ημέρα της Μουσικής έφτασε να είναι ένας πραγματικός θεσμός, ένα μεγάλο ευρωπαϊκό πολιτιστικό γεγονός που διεξάγεται κάθε 21 Ιουνίου σε περισσότερες από 22 χώρες, από την Ιρλανδία μέχρι το Καζακστάν και από τις Βαλτικές χώρες μέχρι την Κύπρο.

Ερασιτέχνες και επαγγελματίες μουσικοί κατακλύζουν δημοτικούς χώρους, πλατείες, δρόμους, σταθμούς, πάρκα και διάφορους άλλους χώρους, παρουσιάζοντας αφιλοκερδώς συναυλίες απ’ όλο το μουσικό φάσμα. Δίνεται, έτσι, η ευκαιρία για μία ευρωπαϊκή πολιτιστική γιορτή που συμβάλλει ώστε να αναπτυχθούν πολιτιστικές ανταλλαγές και συνεργασίες ανάμεσα σε νέους και καθιερωμένους καλλιτέχνες από διαφορετικές χώρες. Πηγή: εδώ

Για να μαθαίνετε νέα του Μουσικού ΙΑΝΟΥ μπορείτε να πατήσετε: εδώ
Link IANOS Magazine: https://www.ianos.gr/magazine/prosfora-se-vinylia-agorazeis-5-plhrwneis-4/