Ο τραγουδιστής και η εμβληματική ψυχή των Βρετανών Prodigy, Κιθ Φλιντ, πέθανε σήμερα μόλις στα 49 χρόνια του, στο σπίτι του, στο Εσσεξ.

Ads

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο θάνατός του δεν αντιμετωπίζεται ως ύποπτος.

«Λάβαμε μία κλήση σχετικά με την υγεία ενός άνδρα σε μια διεύθυνση στο Brook Hill λίγο μετά τις 8:10 π.μ. τη Δευτέρα» δήλωσε εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομίας. «Κληθήκαμε στο σημείο αλλά δυστυχώς ο 49χρονος άνδρας ήταν νεκρός. Ο θάνατός του δεν θεωρείται ύποπτος» τόνισε ο ίδιος.

«Σοκαρισμένοι και λυπημένοι σας επιβεβαιώνουμε ότι πέθανε ο αδελφός και καλύτερός μας φίλος Keith Flint» γράφει η ανακοίνωση των «The Prodigy», και συνεχίζει: «Ένας πραγματικός πρωτοπόρος, νεωτεριστής και ένας θρύλος. Θα μας λείψει. Σας ευχαριστούμε που σέβεστε την ιδιωτικότητα όλων όσων έχουν επηρεαστεί».  

Ads

Ο Liam Howlett επιβεβαίωσε ότι ο θάνατός του ήταν αυτοκτονία. «Τα νέα είναι αλήθεια, δεν μπορώ να πιστέψω ότι το λέω αυτό, αλλά ο αδελφός μας Κιθ αυτοκτόνησε το Σαββατοκύριακο», έγραψε στο Instagram.

Ο Φλιντ ήταν από τις πλέον αναγνωρίσιμες μουσικές περσόνες, με τις ξεχωριστές εμφανίσεις, τα μαλλιά και τα τατουάζ. Γεννήθηκε στο Λονδίνο στις 17 Σεπτεμβρίου του 1969 και το 1970 οι γονείς του μετακόμισαν στο Σπρίνγκφλιντ του Έσσεξ. Στα τέλη της δεκαετίας του ’80, συναντήθηκε με τον DJ Liam Howlett σε ένα rave club στο Braintree και εξέφρασε την εκτίμησή του για τη μουσική του Howlett. Οι δυο τους συνεργάστηκαν και μαζί ξεκίνησαν σιγά σιγά να δημιουργούν τους… Prodigy.

Οι Prodigy διέγραψαν μια θρυλική τροχιά στην underground rave σκηνή από τις αρχές της δεκαετίας του 1990 για να γίνουν μια από τις μεγαλύτερες μπάντες του Ηνωμένου Βασιλείου. Θεωρούνται από τα γκρουπ που έχουν επηρεάσει μια ολόκληρη γενιά και έχουν πουλήσει περίπου 30 εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως και έχουν κερδίσει πολλά βραβεία.

Η μπάντα, στα νεότερα χρόνια της, χρησιμοποιούσε διάφορα μουσικά είδη όπως rave, hardcore techno, industrial, jungle και breakbeat, ενώ τα τελευταία χρόνια συνδύαζε είδη όπως ηλεκτρονική ροκ και big beat μουσική, με punk στοιχεία στα φωνητικά.

Έχουν θεωρηθεί από τους πρωτοπόρους της ηλεκτρονικής και big beat μουσικής, δίπλα στους Fatboy Slim, The Chemical Brothers, Orbital, Daft Punk και The Crystal Method τις δεκαετίες 1990 και 2000, ενώ έχει ειπωθεί για αυτούς ότι είναι οι «Νονοί της rave μουσικής».