Η χορωδία του Μουσικού Σχολείου Αθήνας, απέσπασε το χρυσό μετάλλιο στην Διεθνή Ολυμπιάδα Χορωδιών που πραγματοποιήθηκε φέτος στο Βέλγιο. «Και μόνο η συμμετοχή της χορωδίας μας εκεί, ήταν τεράστια υπόθεση, τοδε βραβείο ξεπέρασε τις προσδοκίες μας γιατί δεν πρόκειται για σχολικό διαγωνισμό. Εκεί συμμετέχουν επαγγελματικές χορωδίες και το σχολείο μας ήταν το πρώτο σχολείο που επιλέχθηκε διεθνώς να συμμετάσχει» λέει στο tvxs o διευθυντής Αντώνης Καπετανάκης.

Ads

Η χορωδία του Μουσικού Σχολείου Αθήνας,  επιλέχθηκε γιατί είχε πάρει το χρυσό μετάλλιο  και στον διεθνή διαγωνισμό χορωδιών της Καλαμάτας σε έναν διαγωνισμό με 300 χορωδίες που επίσης δεν ήταν σχολικές. «Δεν είχε την ίδια εμβέλεια αυτός ο διαγωνισμός. Επειδή όμως πήραν το χρυσό εκεί, έγιναν δεκτοί στην Φλάνδρα» λέει ο κ. Καπετανάκης ο οποίος συμπληρώνει πως:

image

«Τα παιδιά δούλεψαν πάρα πολύ με τον κ. Πρίγκα τον υποδιευθυντή και μαέστρο τους, καθημερινές και Σαββατοκύριακα. Είχαμε πάρει έως ειδική άδεια μέσα στην καραντίνα. Υπήρχε στοχοπροσήλωση. Δούλεψαν πολύ αλλά μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για παιδιά με  ταλέντο»

Ads

Ο κ. Καπετανάκης λέει ότι τα μουσικά σχολεία είναι ένας πολύ επιτυχημένος θεσμός, γι’αυτό και έχουμε αυτά τα αποτελέσματα και όλες οι κυβερνήσεις το έχουν πλέον παραδεχτεί. Υπογραμμίζει ότι τελευταία έγιναν κάποιες προσλήψεις αλλά χρειάζονται ακόμα ενίσχυση ως προς τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό τους.

Δείτε εδώ τη συμμετοχή της χορωδίας στην Ολυμπιάδα