Η CHICness σε συνεργασία με την Oblivion Heart παρουσιάζουν τη Βελγίδα, κορυφαία techno dj και παραγωγό Amelie Lens, τον θρύλο της ηλεκτρονικής σκηνής και πρωτεργάτη της Detroit techno Juan Atkins και την δυναμική Bερολινέζα Ellen Allien. Μαζί τους στην έναρξη και λήξη της βραδιάς οι Chris Low, Designer, Bleur και MB1.

Ads

AMELIE LENS (Lenske / Second State / Belgium)

Δεν θα ήταν υπερβολή να χαρακτηρίσει κανείς την Amelie Lens ως το πιο ταχύτατα αναπτυσσόμενο εξαγώγιμο προϊόν του Βελγίου. Σε κάτι περισσότερο από δύο χρόνια πέρασε από την ανωνυμία στην καθολική αναγνώριση, χάρη σε πείσμα, σκληρή δουλειά και εργασιακή ηθική, την ικανότητά της να «διαβάζει» το κοινό και να δοκιμάζει τα όριά της στο στούντιο.

Το ντεμπούτο της στην ιταλική Lyase καθώς και οι κυκλοφορίες της τόσο στην φημισμένη Second State των Pan-Pot όσο και στην underground ARTS τράβηξαν τα βλέμματα στο μέρος της και αποτέλεσαν εφαλτήριο για την επόμενη κίνηση: τα Exhale events της στο Labyrinth Club του Βελγίου, απ’ όπου παρελαύνουν τα μεγαλύτερα ονόματα της dance σήμερα. Η συνέχεια την βρήκε στις κορυφαίες θέση των line up τεράστιων events όπως τα Exit Festival, Time Warp, Awakenings και Circo Loco αλλά και κορυφαίων clubs όπως το DC-10. Αυτή θα είναι η τρίτη της εμφάνιση στην Θεσσαλονίκη.

Ads

Juan Atkins (Metroplex / Detroit, US)

Ο ‘magic’ Juan θεωρείται από πολλούς ο δημιουργός της Τechno μουσικής. Για αυτόν ακριβώς το λόγο αναφέρεται συχνά ως ‘originator’. Μαζί με τους Derrick May και Kevin Saunderson (The Belleville Three) ήταν οι πρωτοστάτες της σκηνής στην κοιτίδα της ηλεκτρονικής μουσικής, Detroit. Σταθερά ενεργός στη δισκογραφία από to 1981 (Alleys of your mind) μέχρι και σήμερα, κάτω από το πραγματικό του όνομα, σαν Infiniti αλλά και ως μέλος των ιστορικών electro outfits Cybotron και Model 500, αποτελεί επιρροή και σημείο αναφοράς για γενιές από djs και αμέτρητους clubbers.

Οι μεταγενέστεροί του Carl Craig, Dave Clarke, Richie Hawtin και Miss Kittin τον έχουν μνημονεύσει ως λόγο για τον οποίο ‘μπήκαν’ στην ηλεκτρονική μουσική. Οι κυκλοφορίες του σε εταιρείες όπως οι Tresor και R&S αποτελούν classics αλλά ταυτόχρονα παραμένουν επίκαιρες. Η δε δισκογραφική του εταιρεία Metroplex είναι από τις πιο influential στο στερέωμα της ηλεκτρονική μουσικής, με back catalogue από το 1985 έως και το 2014 από καλλιτέχνες όπως Octave One, Eddie ‘Flashin’ Fowlkes, Terrence Dixon, Aaron Carl, Anthony ‘Shake’ Shakir και φυσικά του ιδίου.

Το στυλ του ως dj έχει χαρακτηριστεί ως ένα genre από μόνο του: Electro μπασογραμμές, μελωδικοί και ατμοσφαιρικοί ήχοι του Detroit σε συνδυασμό με Ευρωπαϊκά ακούσματα από ολόκληρο το φάσμα της Techno και της House. Οι εμφανίσεις του πλέον είναι πολύ επιλεκτικές και μόνο σε parties με ξεχωριστά line ups.

Ellen Allien (BPitch Control / Berlin / Germany)

Ενεργή από τα 90s, resident του θρυλικού club #Tresor, ιδρύτρια  του εικονικού label BPitch Control, έρχεται με τον μοναδικό της ήχο για μια βραδιά καταιγιστικού techno. Ένα είδωλο στο χώρο της, η Ellen Allien είναι ένας οραματιστής καλλιτέχνης που κοιτάζει προς το μέλλον για έμπνευση έχοντας ηδη χτίσει μια άκρως επιδραστική αυτοκρατορία techno.

Η Ellen διαχειρίζεται δύο ετικέτες (BPith και UFO Inc.), εμφανίζεται τακτικά σε στα μεγαλύτερα clubs και φεστιβάλ σε όλο τον κόσμο και είναι μια ολοκληρωμένη παραγωγός με οκτώ σόλο άλμπουμ στο ενεργητικό της καθώς και αρκετά singles, EPs και remixes για labels όπως Warp και Mute. Η Ellen έχει επίσης τις δικές της διμηνιαίες εκπομπές ‘We Are Not Alone’ στο Griessmuehle στην αγαπημένη της πατρίδα το Βερολίνο, και εμφανίζεται σε in-store record shop gigs Vinylism.

Μια συνεχής πηγή νέων ιδεών, ενέργειας και έμπνευσης Η ολοκληρωμένη γνώση και η διαισθητική προσέγγιση της μουσικής από την Ellen Allien αποτελούν μέρος της γενετικής της σύνθεσης. Ο ήχος που αντιμετωπίζει στο μέλλον παίρνει μια επιρροή από το σχέδιο που δημιουργούν οι πρωτοπόροι του techno, ζωγραφίζοντας μια ζωντανή, προφητική εικόνα του πού πηγαίνουμε.

Πληροφορίες

Chicness

Η Chicness δραστηριοποιείται στο τομέα της διοργάνωσης και διαχείρισης event ηλεκτρονικής μουσικής από το 2010 στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Έχουν πραγματοποιήσει δεκάδες event σε χώρους όπως το Principal Club Theatre, το ξενοδοχείο ΜΕΤ και το Club Division, ενώ έχουν συνεργαστεί με κορυφαία ονόματα μεταξύ των οποίων οι: Nina Kraviz, Amelie Lens, Hot Since 82, Sam Paganini, Nastia, Ellen Allien, Juan Atkins, Pan Pot, Terry Francis, Julian Jeweil, Christian Smith, Marco Bailey, Tommy Four Seven, Rebekah, Hunter Game, Monoloc, Adana Twins, Ettap Kyle, Betoko, Ben Pearce, Daniel Bortz, Finnebassen, Terence Fixmer, KaiserDisco, Butch, Mark Reeve, και Chaim.
 
Facebook : https://www.facebook.com/wearechicness/
Instagram : https://www.instagram.com/chicness_team/ 

Σχετικά με όσους είχαν προμηθευτεί το εισιτήριο τους πριν την περίοδο της καραντίνας, ενημερώνουμε ότι ισχύει κανονικά για την νέα ημερομηνία στις 3.9.2022. Όσων αφορά την επόμενη προγραμματισμένη εκδήλωση στις 8.10.2022, με καλεσμένους το δίδυμο των Γερμανών, αγαπημένων καλλιτεχνών PAN-POT, σύντομα θα δημοσιοποιηθούν οι απαραίτητες πληροφορίες στις σελίδες των social media της Chicness.

Προπώληση εισιτηρίων / Presale tickets:

• Πρώτη κυκλοφορία / Early Bird Tickets: 20€ SOLD OUT
• Δεύτερη κυκλοφορία / Second release: 24€ SOLD OUT
• Τρίτη κυκλοφορία / Third release: 28€ SOLD OUT
• Τέταρτη κυκλοφορία / Fourth release: 32€ SOLD OUT
•Πέμπτη κυκλοφορία / Fifth release: 34€ Limited
• Έκτη κυκλοφορία / Sixth release: 36€ Limited
• Έβδομη κυκλοφορία / Seventh release: 40€ Last week x Door

Φυσικά σημεία προπώλησης / Official Presale Stores:

  • ZERO GRAVITY (Τσιμισκή 115, Ναυαρίνου, Θεσσαλονίκη)
  • Καφέ Νίκης 35 ( Λεοφώρος Νίκης 35, Θεσσαλονίκη)
  • Ελιά Λεμόνι ( Μάρκου Μπότσαρη 19, Θεσσαλονίκη)
  • Mocabayo ( Γραβιας 2, Άγιος Παύλος, Θεσσαλονίκη )