Δημοσιογράφος που εργαζόταν στην Daily Mirror αναφέρει ότι οι τηλεφωνικές υποκλοπές για την «αλίευση» θεμάτων ήταν πάγια τακτική της εφημερίδας και προτίθεται να καταθέσει ό,τι γνωρίζει στη δικαιοσύνη. Η διοίκηση της εφημερίδας από την πλευρά της αρνείται τις κατηγορίες.

Ads

Την καταγγελία έκανε ο επωνύμως στον Independent ο 45χρονος Τζέιμς Χίπγουελ, που εργαζόταν στην Daily Mirror με αρχισυντάκτη τον Πίερς Μόργκαν. Ο δημοσιογράφος υποστηρίζει χαρακτηριστικά ότι ήταν παρών και σε περιπτώσεις που συντάκτες άκουγαν τα αποθηκευμένα μηνύματα των τηλεφωνητών διαφόρων διασημοτήτων.

«Η πρακτική ήταν συνηθισμένη» σε όλα τα έντυπα του ομίλου της Trinity Mirror, στον οποίο ανήκει και η The People, όπου εργαζόταν ο Σον Χόαρ, μετέπειτα δημοσιογράφος στη News of the World και ένας εκ των οποίων απασχολεί τη σχετική έρευνα.

Επιπλέον, σύμφωνα με ανώνυμη πηγή του BBC και ένας ακόμη πρώην δημοσιογράφος στη Mirror- ανέφερε ακριβή περιστατικά, στα οποία υπεκλάπησαν μηνύματα της ηθοποιού Λιζ Χάρλει και ποδοσφαιριστών για λογαριασμό της κυριακάτικης έκδοσης της εφημερίδας.

Ads