Τη δυνατότητα συναλλαγής μέσω κινητού τηλεφώνου δίνει απο εδώ και στο εξής η νέα τεχνολογία της Google με τα «κινητά-πορτοφόλια». H δημοφιλής μηχανή αναζήτησης όμως δέχτηκε κατηγορίες απο την μεγαλύτερη υπηρεσία online πληρωμών PayPal που ανήκει στην eBay, για «κλοπή» της τεχνολογίας της και μετατροπή των smartphone σε «κινητά-πορτοφόλια».

Ads

Η νέα εφαρμογή δίνει τη δυνατότητα χρήσης του κινητού τηλεφώνου ως ηλεκτρονικό πορτοφόλι. Σύμφωνα με κατηγορίες του PayPal τα μυστικά της εφαρμογής αυτής «πρόδωσε» ο αντιπρόεδρος πληρωμών της Google Osama Bedier, ο οποίος δούλευε εννέα χρόνια για τo PayPal. Ο Bedier προσλήφθηκε απο τη Google το Γενάρη του 2010 και κατηγορείται οτι είχε μεταφέρει στον προσωπικό του υπολογιστή τις πληροφορίες για τη νέα υπηρεσία του Paypal.

Η υπηρεσία αυτή που βασίζεται στο λειτουργικό σύστημα της Android, επιτρέπει στους χρήστες κινητών τηλεφώνων να πληρώνουν με τα κινητά τους τηλέφωνα σε ειδικά καταστήματα ή NFC. Η υπηρεσία χρησιμοποιείται ήδη στην Ιαπωνία. Το καλοκαίρι πρόκειται να κυκλοφορήσει στις ΗΠΑ ενώ αναμένεται να γίνει δημοφιλής σε όλον τον κόσμο

To PayPal όπως δημοσίευσε στο ιστολόγιό του θεωρεί τις νομικές ενέργειες ως το μόνο τρόπο για να προστατεύσει τα εμπορικά του μυστικά. Η καταγγελία έγινε σε δικαστήριο της Καλιφόρνια αφότου έγινε η παρουσίαση του «Google Wallet».

Ads