«Με τις πολιτικές που παίρνουμε έχουμε ξεφύγει από τη χρεοκοπία» εκτίμησε σε σημερινές του δηλώσεις στο ΣΚΑΙ, ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ηλίας Μόσιαλος, ο οποίος ανακοίνωσε επίσης ότι την επομένη εβδομάδα θα καταθέσει τροπολογία στη Βουλή για το κλείσιμο της ΕΤ1.

Ads

 

«Έχουμε λεφτά μέχρι τον Οκτώβριο, αλλά προλαβαίνουμε, η έκθεση αξιολόγησης της τρόικας θα εκδοθεί το Σεπτέμβριο, και ό,τι έχουμε να κάνουμε από πλευράς κυβερνητικών πρωτοβουλιών θα το κάνουμε» επεσήμανε, ο Ηλίας Μόσιαλος.

 

«Εφόσον καλυφθεί ο στόχος των 54 δισ. ευρώ που έχουν προϋπολογιστεί για το τρέχον έτος δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα, αλλά θα πρέπει να ακολουθήσει ο δημόσιος τομέας. Οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ, οι πρυτάνεις θα πρέπει να ξεπεράσουν την ιδιοκτησιακή τους νοοτροπία» υποστήριξε. Υπογράμμισε ότι φέτος θα έχουμε πρωτογενές έλλειμμα 1,8% του ΑΕΠ και του χρόνου πρωτογενές πλεόνασμα και προανήγγειλλε και νέες περικοπές στις δαπάνες.

Ads

 

Όπως επισήμανε, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος θα υπάρχει δημοσιονομική πειθαρχία για πολλά χρόνια στη χώρα για να ξεπεραστεί η κρίση.

 

Όσον αφορά τις περικοπές στον τομέα αρμοδιότητάς του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι αυτή την εβδομάδα θα κλείσουν δυο ινστιτούτα, το Ινστιτούτο Οπτικοακουστικών Μέσων, και Εθνικό Οπτικοακουστικό Αρχείο, ενώ την επόμενη εβδομάδα κατατίθεται στη Βουλή η τροπολογία για το κλείσιμο της ΕΤ1.

 

«Θα έχουμε πλεόνασμα του χρόνου τουλάχιστον 60 εκατ. ευρώ από τις περικοπές στην ΕΡΤ, που θα μετακυληθεί στους καταναλωτές» κατέληξε.