Πριν από λίγη ώρα, ένας εργαζόμενος στο προσωπικό ασφαλείας της ΝΕΡΙΤ επιτέθηκε με φαλτσέτα κατά του δημοσιογράφου της ERTopen και γραμματέας της ΠΟΣΠΕΡΤ, Γαβρίλου Κασιμάτη, τραυματίζοντάς τον ελαφρά στην παλάμη.

Ads

Σύμφωνα με εργαζόμενους της ERTopen που μίλησαν στο Tvxs «ο υπάλληλος σεκιούριτι με εντολή, όπως ο ίδιος δήλωσε, του γενικού διευθυντή Φαραντόπουλου πήγε να κατεβάσει μια μαύρη σημαία που είχε μείνει από τις κινητοποιήσεις της Τετάρτης».

Τότε από το απέναντι παράθυρο οι εργαζόμενοι της ERTopen είδαν τι επρόκειτο να συμβεί και έσπευσαν να αποτρέψουν το κατέβασμα της σημαίας. «Πριν προλάβουμε να κάνουμε κάτι ο σεκιουριτάς τράβηξε την φαλτσέτα, κινήθηκε προς τον Γαβρίλο τον Κασιμάτη και τον έσκισε στην παλάμη – ευτυχώς».

Κατόπιν οι εργαζόμενοι της ERTopen κατέθεσαν μήνυση εις βάρος του υπαλλήλου σεκιούριτι, ενώ μαζί τους πήγαν να καταθέσουν και περαστικοί που είδαν το περιστατικό. Ο σεκιουριτάς αλλά και ο διευθυντής προσωπικού της ΝΕΡΙΤ οδηγήθηκαν στο τμήμα. Σημειώνεται πως ο διευθυντής προσωπικού κατέθεσε μήνυση κατά του Γαβρίλου Κασιμάτη για εξύβριση. 

Ads

Την επίθεση κατήγγειλαν Σωματεία και Ομοσπονδίες των ΜΜΕ και καλούν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 20:00 έξω από το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ. Θα ακολουθήσει πορεία στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής. 

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, συναντήθηκε νωρίτερα, στο τμήμα της Αγίας Παρασκευής, με τον απολυμένο συνδικαλιστή της ΕΡΤ Γαβρήλο Κασιμάτη. Ο βουλευτής κατήγγειλε την επίθεση και υπογράμμισε πως προκαλούνται ερωτηματικά για την απόφαση αν αφεθεί ελεύθερος ο δράστης.

«Καταγγέλλουμε την εκδικητική και τρομοκρατική επίθεση με μαχαίρι στον Γαβρήλο Κασιμάτη από τη φύλαξη της ΝΕΡΙΤ. Τέτοιου είδους θρασείες επιθέσεις προκαλούν ερωτηματικά και ανησυχίες. Όπως  ερωτηματικά προκαλεί το γεγονός ότι ο δράστης αφέθηκε ελεύθερος, παρά το γεγονός ότι η πράξη του ήταν ιδιαίτερα απεχθής και προκλητική.»