Ώρα μηδέν για το Mega την Πέμπτη 7 Απριλίου. Η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων είναι ιδιαίτερα κρίσιμη καθώς θα αποφασίσει αν θα γίνει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ή αν τελικά το κανάλι θα μπει σε τροχιά λουκέτου. 

Ads

Η πρόταση σωτηρίας για το mega είναι αυτή του Θ. Φιλιππόπουλου, Δ. Μάρη, Ομίλου Μπερλουσκόνι να μπουν ως νέοι μέτοχοι. Σε μια τέτοια περίπτωση το mega θα μπορούσε να διεκδικήσει μια από τις τέσσερις άδειες που θα προκηρυχθούν. 

Σε διαφορετική περίπτωση θα δυσκολευτεί πολύ να επιβιώσει. Σημειώνεται πάντως ότι, σύμφωνα με πληροφορίες ο Θ. Φιλιππόπουλος έχει ζητήσει προθεσμία δύο μηνών για να εξετάσει ενδελεχώς τα οικονομικά στοιχεία του σταθμού και μετά θα ανακοινώσει την απόφασή του.

Σύμφωνα με τις typologies.gr, αύριο οι μέτοχοι της εταιρείας καλούνται να αποφασίσουν για μια νέα αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 15 – 25 εκατ. ευρώ, ώστε να καλυφθούν τρέχουσες ανάγκες έναντι του Δημοσίου και των προμηθευτών, η μισθοδοσία καθώς και το κόστος απόκτησης της άδειας εθνικής εμβέλειας. 

Ads

Κατόπιν οι τράπεζες θα πρέπει να αποδεχτούν το σχέδιο που θα καταθέσει η εταιρεία και να προχωρήσουν στην αναδιάρθρωση του δανείου. Σε διαφορετική περίπτωση, το δάνειο των 88 εκατ. ευρώ θα «κοκκινίσει» και θα ξεκινήσει άλλη διαδικασία για την αναζήτηση επενδυτή από τις τράπεζες.

Από την πλευρά του, ο Γ. Μπόμπολας δεν δείχνει διατεθειμένος να βάλει λεφτά για να καλύψει την τρύπα, ενώ η πλευρά Βαρδινογιάννη κρατάει αποστάσεις και φέρεται να λένε ότι, «αν τα βρουν, τα βρήκαν. Εμείς έχουμε κανάλι, το Star».