Το Ρεπορτάζ Χωρίς Σύνορα ζει τον πυρετό των εκλογών μέσα από την καθημερινότητα πέντε ανθρώπων που αν και διαφορετικοί μεταξύ τους, συνθέτουν τη μικρογραφία της σύγχρονης ελληνικής κοινωνίας. Το νέο ντοκιμαντέρ του Ρεπορτάζ Χωρίς Σύνορα λαμβάνει και αποκωδικοποιεί το μήνυμα των εκλογών της 6ης Μαΐου… «Τριάντα μέρες στη ζωή της Ελλάδας», αύριο Τετάρτη, στις 22:00 στη ΝΕΤ.

Ads

Με αφετηρία την προκήρυξη των εκλογών της 6ης Μαΐου, η κάμερα του Ρεπορτάζ Χωρίς Σύνορα ακολουθεί μία φοιτήτρια, έναν ταξιτζή, μια μετανάστρια, έναν άστεγο και…  έναν πολιτικό για 30 μέρες. Μέσα από τη σκοπιά του καθενός παρακολουθούμε την προεκλογική επικαιρότητα και μοιραζόμαστε τις αγωνίες και τους προβηματισμούς τους.

Η Χλόη σπουδάζει Νομική και φοβάται πως δεν έχει μέλλον πια στην Ελλάδα. Πιστεύει πως πρέπει με την ψήφο μας να αντισταθούμε. Ο Μάκης δουλέυει από το πρωί μέχρι το βράδυ στο ταξί και αγωνιά για τα δάνεια και τους λογαριασμούς που τρέχουν. Εύχεται να αναδειχθεί μέσα από τις εκλογές κάποιος που θα κάνει κάτι καλό για τη χώρα. Η Γκάιντα ζει στην Ελλάδα εδώ και 20 χρόνια και παλεύει να κρατήσει ζωντανή την επιχείρηση της αλλά και υψηλά το ηθικό της, ενώ το κύμα ξενοφοβίας διογκώνεται. Ελπίζει να αλλάξει επιτέλους αυτό που όσα χρόνια ζει εδώ βλέπει να παραμένει ίδιο. Ο Λέων έμεινε στα 64 του άστεγος μετά από μια ζωή σκληρής δουλειάς και αναμένει τη σύνταξη του για να ξεκινήσει ξανά από το μηδέν. Νιώθει προδωμένος από το πολιτικό σύστημα και δεν έχει καμία προσδοκία από αυτό. Ο Νάσος Αλευράς, από την άλλη, θέτει υποψηφιότητα για βουλευτής στην πιο δύσκολη ίσως εκλογική μάχη μετά τη μεταπολίτευση.

Οι ήρωές μας, εκφράζουν τη γνώμη τους για την κρίση στην Ελλάδα, για το πως φτάσαμε ως εδώ, καθώς και για την ευθύνη των πολιτικών. Ποιό ήταν το βασικό κριτήριο με το οποίο ψήφισαν; Πόσο επηρεάστηκαν από τις προεκλογικές καμπάνιες των κομμάτων;  Φτάνουμε μαζί τους στις κάλπες, παρακολουθούμε τα αποτελέσματα των εκλογών και συζητάμε τι αντύκτυπο έχει το αποτέλεσμα για τον καθένα.  

Ads

«Τριάντα μέρες στη ζωή της Ελλάδας» στο Ρεπορτάζ Χωρίς Σύνορα. Τετάρτη 30 Μαΐου, στις 22:00, στη ΝΕΤ.