Δίωξη στον πρόεδρο της Ένωσης Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας (ΕΤΕΡ) αλλά και στη γενική γραμματέα Μαρία Γεωργέα, άσκησε η διοίκηση του ραδιοφώνου του Ant1, οι οποίοι εκπροσωπούν τους τεχνικούς που απεργούν στον ραδιοφωνικό σταθμό, ζητώντας αποζημίωση 80.000 ευρώ και ποινή φυλάκισης ενός έτους εάν δεν καταβληθεί το συγκεκριμένο ποσό. «Το θέμα του ραδιοφωνικού σταθμού Ant1 και του κάθε εργοδότη των media, είναι ότι θέλουν ουσιαστικά να κάμψουν κάθε μορφή αντίδρασης και αντίστασης μέσα στα media», τονίζει στο tvxs ο πρόεδρος της ΕΤΕΡ, Δημήτρης Καμαρινόπουλος.

Ads

Του Αλέξανδρου Αναγνωστόπουλου

Εκπροσωπώντας όλο το διοικητικό προσωπικό της ΕΤΕΡ ως πρόεδρος της ένωσης, ο κ. Καμαρινόπουλος υπογραμμίζει πως το μόνο που ενδιαφέρει τους εργοδότες είναι να μπορούν να απολύουν όποτε θέλουν, όσους θέλουν και κάτω από το καθεστώς που οι ίδιοι θέλουν. «Μπορούν να προχωρήσουν σε όλα τα αντεργατικά μέτρα με την βοήθεια και την ανεκτικότητα της κυβέρνησης. Αν δεν υπήρχε το κλείσιμο του ματιού από την κυβέρνηση θα ήταν πιο δύσκολο γι’ αυτούς. Το θέμα δεν είναι προσωπικό, σήμερα τυχαίνει και είμαστε εμείς, αύριο θα είναι άλλοι. Σήμερα τυχαίνει και το ποσό είναι 80.000 ευρώ, αύριο θα είναι άλλο», αναφέρει.

Αύριο, 15 Μαρτίου, θα πραγματοποιηθεί έκτακτη γενική συνέλευση της ΕΤΕΡ. Σύμφωνα με τον κ. Καμαρινόπουλο, «η συνέλευση γίνεται για να υπάρξει μια άμεση ενημέρωση προς τους συναδέλφους μας. Εμείς σχεδόν κάθε 2 μήνες κάνουμε Γενική Συνέλευση γιατί πιστεύουμε ότι ο κόσμος πρέπει να ενημερώνεται άμεσα για τα προβλήματα που υπάρχουν στον χώρο. Οι αποφάσεις για απεργία πρέπει να περνούν από την κολυμπήθρα της συλλογικής απόφασης και της γενικής αποδοχής. Δεν είμαστε θιασώτες ενός σωματείου που αποφασίζουν ένα δύο άτομα, όσο και αν αυτό θέλει να παρουσιάζεται η εργοδοσία».

Ads

Επίσης, ο πρόεδρος της ΕΤΕΡ χαρακτήρισε πετυχημένες τις απεργίες έξω από τους ραδιοφωνικούς σταθμούς Ant1, BEST, Happy και Love Radio την περασμένη Τρίτη 8 Μαρτίου. «Όσο και αν επιχείρησαν κάποιοι απεργοσπαστικοί μηχανισμοί να καταστείλουν τις απεργίες, οι προσπάθειες τους έπεσαν στο κενό», σημειώνει.