Πριν από ένα μήνα ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Hugo Chavez είχε ανακοινώσει την πρόθεσή του να κάνει χρήση της μπλογκόσφαιρας για τη διάδοση του μηνύματος της Μπολιβαριανής Επανάστασης. Σειρά έχει τώρα η υπηρεσία Twitter, στην οποία δημιούργησε σήμερα λογαριασμό.

Ads

«Γεια, τι γίνεται; Εμφανίστηκα όπως είχα υποσχεθεί: τα μεσάνυχτα. Κατευθύνομαι προς τη Βραζιλία και είμαι πολύ χαρούμενος να εργάζομαι για τη Βενεζουέλα. Θα είμαστε νικητές!» ήταν το πρώτο μήνυμα του Chavez στα ισπανικά, 14 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα. Ο πρόεδρος της λατινοαμερικανικής χώρας επέλεξε το κωδικό όνομα «cadanga», το οποίο σημαίνει επαναστάτης ή τολμηρός, και η σελίδα του είχε σήμερα το πρωί περισσότερους από 25.000 επισκέπτες.

Βέβαια ο Chavez, είναι γνωστός για τους μεγάλους λόγους του, καθώς «δεν μπορεί να κρατήσει το στόμα του κλειστό», όπως έχει δηλώσει άλλωστε και ο ίδιος. Απορίας άξιο είναι τώρα το πως θα καταφέρει να περιοριστεί στους 140 χαρακτήρες ανά μήνυμα, όπως επιβάλλει το Twitter. «Σε 140 χαρακτήρες;» ήταν ο χαρακτηριστικός τίτλος της έκπληκτης El Nacional.

Υπενθυμίζεται ότι ο Chavez, ο οποίος είδε πρόσφατα τη δημοτικότητά του να πέφτει κάτω από 50%, για να ανέβει ξανά με μεγάλο κόπο, έχει προαναγγείλει τη διεξαγωγή ενός «πολέμου στα ΜΜΕ» και συχνά υποχρεώνει όλους τους τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς να δημοσιεύουν τους μακροσκελείς λόγους του.

Ads

Αυτή τη φορά, λοιπόν, επέλεξε και το Twitter σαν όπλο στην πολεμική του εκστρατεία στα ΜΜΕ, αναγνωρίζοντας την τεράστια επιτυχία που έχει το μέσο αυτό κοινωνικής δικτύωσης στη χώρα. Οι ενεργοί λογαριασμοί Twitter στη Βενεζουέλα έχουν ξεπεράσει τους 200.000, σημειώνοντας αύξηση της τάξεως του 1.000% σε σχέση με πέρυσι.

Πηγή: The Guardian