Δύο ακόμη δημοσιογράφοι της «Ημερησίας», ο Κώστας Σαρρής και η Σόνια Χαϊμαντά απολύθηκαν από τον όμιλο «Πήγασο», με τους εργαζόμενους της εφημερίδας να κάνουν λόγο για «πολιτικές/συνδικαλιστικές απολύσεις από τον Μπόμπολα».

Ads

Ο Κώστας Σαρρής, σύνεδρος της ΠΟΕΣΥ και υποψήφιος στις πρόσφατες εκλογές της ΕΣΗΕΑ, και η Σόνια Χαϊμαντά, υποψήφια με την παράταξη «Συσπείρωση-Δούρειος Τύπος» και για πολλά χρόνια εργαζόμενης στην Ημερησία, στήριξαν τη 48ωρη απεργία που είχε κηρυχτεί στον «Πήγασο», με αφορμή την απόλυση της πρώην συνδικαλιστικής εκπροσώπου του Έθνους Πόπης Χριστοδουλίδου.

Σε ανακοίνωσή τους, οι εργαζόμενοι στην «Ημερησία» δηλώνουν κάθετα αντίθετοι σε κάθε απόλυση εργαζομένου, ζητούν από την εργοδοσία να ανακαλέσει τις απολύσεις των Κώστα Σαρρή και Σόνια Χαϊμαντά και απαιτεί από τα μέλη του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ να ξεπεράσουν τις όποιες διαφωνίες τους και να συγκροτηθούν άμεσα σε σώμα, ώστε το Προεδρείο να συντονίσει τον αγώνα για την προάσπιση των θέσεων εργασίας και των μισθών μας.

Παράλληλα, καλεί την Τρίτη, 5 Ιουλίου, το σύνολο των εργαζομένων στον Πήγασο σε ανοικτή συνέλευση, στις 6:00 το απόγευμα, στον 1ο όροφο.

Ads