Τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διερευνηθεί γιατί οι εργαζόμενοι στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Πειραιά Κανάλι Ένα, 90,4 επί τρεις μήνες παραμένουν απλήρωτοι αλλά και γιατί δεν τους έχει καταβληθεί το δώρο των Χριστουγέννων διέταξε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Πειραιά. Την ίδια στιγμή, οι εργαζόμενοι του ραδιοφωνικού σταθμού συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους.

Ads

Στο σχετικό διαβιβαστικό της, προς το οικείο ΑΤ ζητά να ληφθούν καταθέσεις από την πρόεδρο και τα μέλη της διοίκησης της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Πειραιά καθώς και από εκπροσώπους των εργαζομένων στο Κανάλι Ένα.

Αφορμή δε για την εισαγγελική παρέμβαση «στάθηκαν» δημοσιεύματα στο ημερήσιο και τοπικό Τύπο αλλά και στο διαδίκτυο ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η μη καταβολή δώρου αποτελεί αυτόφωρο αδίκημα.

Εν τω μεταξύ, συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων του «Καναλιού Ένα». Μετά τους ηχολήπτες του ραδιοφωνικού σταθμού, δημοσιογράφοι, ραδιοφωνικοί παραγωγοί και διοικητικοί υπάλληλοι, αποφάσισαν και αυτοί, να προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας.

Ads

Ολόκληρη η ανακοίνωση των εργαζομένων:

Κλειστά παραμένουν τα μικρόφωνα του Καναλιού 1, «90,4»

Εξακολουθεί να διογκώνεται ημέρα με την ημέρα το οικονομικό πρόβλημα στο δημοτικό ραδιόφωνο Πειραιά- Κανάλι 1 «90,4».
Σε όλους τους εργαζόμενους δημοσιογράφους- τεχνικούς- διοικητικούς υπαλλήλους- παραγωγούς οφείλονται μισθοί τριών μηνών!

Μέχρι και σήμερα, 22 Δεκεμβρίου δεν έχει καν καταβληθεί το δώρο Χριστουγέννων, (παρόλο που χθες έληγε η προθεσμία για την καταβολή του).

Μετά τους τεχνικούς – ηχολήπτες του σταθμού, δημοσιογράφοι, ραδιοφωνικοί παραγωγοί και διοικητικοί υπάλληλοι, αποφάσισαν και αυτοί, να προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας.

Όλοι οι εργαζόμενοι καλούν την απερχόμενη Δημοτική Αρχή και τη νέα Δημοτική Αρχή που αναλαμβάνει τα καθήκοντα της από 1ης Ιανουαρίου 2011 να βρουν λύση στο οξύτατο οικονομικό πρόβλημα, με ευθύνη της σημερινής διοίκησης, προκειμένου οι εργαζόμενοι να μην κάνουν μαύρα Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά. Ζητάμε το αυτονόητο, την καταβολή των δεδουλευμένων μας! Δε φτάνει η οικονομική κρίση, η τρόικα, το μνημόνιο, η ανεργία που έχει χτυπήσει τις πόρτες των οικογενειών μας, τουλάχιστον ας πάρουμε αυτά που δικαιούμαστε,
ΤΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ ΜΑΣ.

Οι εργαζόμενοι στο Κανάλι 1