Ο εκδότης και διευθυντής της εφημερίδας «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» Γιάννης Κουρτάκης και ο δημοσιογράφος της εφημερίδας Δημήτρης Γιαννακόπουλος καταδικάστηκαν σήμερα από το Α’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πειραιά σε ποινή φυλάκισης οκτώ (8) μηνών έκαστος με αναστολή για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης διά του τύπου κατά του Καθηγητή Κοινωνικής Ψυχιατρικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και ιδρυτή και Επιστημονικού Διευθυντή του Σωματείου Ε.Π.Α.Ψ.Υ., Στυλιανού Στυλιανίδη. 

Ads

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Ε.Π.Α.Ψ.Υ., το αδίκημα αφορούσε δημοσίευμα της  εφημερίδας «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» στο φύλλο με αριθμό 39 το οποίο κυκλοφόρησε το Σάββατο 15 Ιουνίου 2013 με τίτλο: «Πράσινο πάρτι με τα κονδύλια της ψυχικής υγείας». 

«Για την υπόθεση αυτή, έχει ήδη εκδοθεί από τον Νοέμβριο 2015 η με αριθμό 4009/2015 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Πειραιά, που έκανε δεκτή και την αγωγή που άσκησε ο Καθηγητής Στυλιανός Στυλιανίδης κατά της εφημερίδας «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ», του εκδότη και διευθυντή της Γιάννη Κουρτάκη και του συντάκτη του επίμαχου δημοσιεύματος, Δημήτρη Γιαννακόπουλου, για χρηματική ικανοποίηση λόγω της ηθικής βλάβης που υπέστη από το συκοφαντικό αυτό δημοσίευμα, η οποία έκρινε ότι όσα διαλαμβάνονται στο επίδικο άρθρο αναφορικά με τον Καθηγητή Στυλιανό Στυλιανίδη ΔΕΝ ανταποκρίνονται στη πραγματικότητα και είναι απολύτως και προδήλως αναληθή και ότι η Ε.Π.Α.Ψ.Υ. ΔΕΝ ανήκει στην κατηγορία των ΜΚΟ που δρούν ανεξέλεγκτα ως προς τα οικονομικά τους δεδομένα. 

Σύμφωνα με την απόφαση αυτή, το επίμαχο δημοσίευμα συντάχθηκε για να παραπλανήσει την κοινή γνώμη ως προς τα αληθινά γεγονότα και να δυσφημίσει τον Καθηγητή Στυλιανό Στυλιανίδη και σε αυτό γίνεται προσπάθεια σπίλωσης τόσο εκείνων των φορέων του κλάδου ψυχικής υγείας οι οποίες συνεργάζονται με πανεπιστημιακούς, όσο και του Καθηγητή Στυλιανού Στυλιανίδη, με σαφή πρόθεση να τον πλήξει, υπονομεύοντας την ηθική του αξία και επαγγελματική φήμη και υπόσταση. Η απόφαση επιδίκασε ως εύλογη χρηματική ικανοποίηση στον Καθηγητή Στυλιανό Στυλιανίδη το ποσό των 15.000 ευρώ και διέταξε να γίνει καταχώρηση περίληψης της απόφασης στην εφημερίδα εντός 15 ημερών από την επίδοση της τελεσίδικης απόφασης επ’ απειλή χρηματικής ποινής. Το ΔΣ της ΕΠΑΨΥ εκφράζει την ικανοποίηση του για την ηθική αυτή δικαίωση» αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση. 

Ads