Εξώδικο στο ΣΚΑΙ για την υπόθεση της κλοπής της εικόνας της από τη θεία λειτουργία στην Ευαγγελίστρια της Τήνου και στην Παναγία Σουμελά στο Βέρμιο, έστειλε η ΕΡΤ.

Ads

Με το εξώδικο η κρατική τηλεόραση ζητά από τον ΣΚΑΙ να αποκαταστήσει την αλήθεια για την υποκλοπή της εικόνας από τις πολυδάπανες αυτές τηλεοπτικές καλύψεις και να μην προβάλλει ξανά εικόνα χωρίς άδεια.  

Η ΕΡΤ μάλιστα πρόβαλε και σχετικό βίντεο για να αποδείξει την υποκλοπή της μετάδοσής της από τον ΣΚΑΙ καθώς και την προσπάθεια του σταθμού να καλύψει με δικά του λογότυπα εκείνα της ΕΡΤ. Ωστόσο, όπως φαίνεται στο βίντεο, όταν το λογότυπο της ΕΡΤ μετακινείται εμφανίζεται και στην εικόνα του ΣΚΑΙ. 

Σε κάποιο σημείο μάλιστα, όπως τονίζει η ΕΡΤ, η Μίτρα του Μητροπολίτη Τήνου Δωρόθεου επαναλαμβάνεται στην οθόνη λόγω του εφέ που χρησιμοποιήθηκε για να καλυφθεί το σήμα της ΕΡΤ1. 

Η ΕΡΤ με ανακοίνωσή της ανήμερα το Δεκαπενταύγουστο είχε καταγγείλει την κλοπή της εικόνας της από τον ΣΚΑΙ και την διαφήμιση της παραγωγής ως δικής του. 

Ads

Ο ΣΚΑΙ σε ανακοίνωσή του είχε πράγματι παραδεχτεί ότι δεν είχε κάμερες μέσα στην εκκλησία «επειδή σεβάστηκε το σχετικό αίτημα της Μητρόπολης». Παρ’ όλα αυτά μετέδιδε εικόνα από το εσωτερικό του ναού, ίδια με αυτή του αέρα της ΕΡΤ.