Κάνει πίσω το Mega στις μειώσεις μισθών πέντε δημοσιογράφων και ενός σκηνοθέτη. 

Ads

Σύμφωνα με το aixmi.gr, πρόκειται για έξι εργαζόμενους που είχαν αρνηθεί τη μείωση και περίμεναν την αποζημίωση τους προκειμένου να αποχωρήσουν.

Ωστόσο, τελευταία στιγμή ενημερώθηκαν ότι μπορούν να παραμείνουν στο σταθμό με το μισθό που έπαιρναν μέχρι τώρα. 

Έτσι οι εργαζόμενοι του Mega θα αμείβονται με μειωμένους μισθούς εκτός από αυτούς που είπαν όχι και στους οποίους δεν θα επιβληθεί η μείωση, ούτε θα απολυθούν. 

Ads

Οι πέντε δημοσιογράφοι είναι:

Ο Γιώργος Σαραντάκος, παρών στο Mega από την πρώτη μέρα λειτουργίας του
Ο Στρατής Αγγελής, επικεφαλής του τμήματος διεθνών ειδήσεων
Η Κωνσταντίνα Καζαντζή, χρόνια στο Mega και στο Πειραϊκό και ναυτιλιακό ρεπορτάζ
Ο Στέλιος Παπαπέτρου, με ειδίκευση στο ασφαλιστικό και εργατικό ρεπορτάζ
Και ο Σωτήρης Τζιομπανούδης, αρχισυντάκτης 

Στην ίδια κατηγορία βρίσκεται και ο σκηνοθέτης Γιώργος Χαρώνης, ο παλαιότερος σκηνοθέτης του κεντρικού δελτίου ειδήσεων και της εκπομπής «Ανατροπή» του Γιάννη Πρετεντέρη.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο νέος μάνατζερ του σταθμού κ. Πεφάνης, όταν είχε μιλήσει στο προσωπικό για τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα και την ανάγκη νέων περικοπών, είχε επισημάνει πως δεν θα απολυθεί κανείς αν αρνηθεί να αποδεχθεί μείωση μισθού.

Χωρίς ζωντανό πρόγραμμα – 24ωρη απεργία των τεχνικών

Την ίδια ώρα με την 24ωρη απεργία των τεχνικών του Mega το κανάλι θα μείνει χωρίς το ζωντανό του πρόγραμμα καναλιού για σήμερα Παρασκευή. Oι τεχνικοί του τηλεοπτικού σταθμού δεν εργάζονται έως και τις 06.00 το πρωί του Σαββάτου και ενδεχομένως να προχωρήσουν και σε νέα απεργία. 

Το ΔΣ της ΕΤΙΤΑ  κήρυξε και χθες στάση εργασίας με αποτέλεσμα να μη μεταδοθεί το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA και ζητά  να μην προχωρήσει ο σταθμός σε απολύσεις τεχνικών και να «απέχει η εργοδοσία  από κάθε πίεση προς τους εργαζόμενους τεχνικούς για την υπογραφή ατομικών συμβάσεων εργασίας που περικόπτουν τις αποδοχές».