Τις μετοχές του στον σταθμό Alpha προτίθεται να δώσει ως ενέχυρο ο Δημήτρης Κοντομηνάς για εξασφάλιση και εξυπηρέτηση των δανείων από το TT για τα οποία ελέγχεται από τη δικαιοσύνη.

Ads

 
Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου έχει ήδη χορηγήσει δικαίωμα εγγραφής «εμπράγματων βαρών» σε περιουσιακά του στοιχεία, στις τράπεζες που χειρίζονται τα δάνεια του ΤΤ.
 
Υπενθυμίζεται πως την Τρίτη υπήρξε διαφωνία μεταξύ ανακριτή και εισαγγελέα για την προφυλάκιση του Δημήτρη Κοντομηνά και την τελική απόφαση αναμένεται να λάβει την Τετάρτη το δικαστικό συμβούλιο.
 
Στο υπόμνημά του ο Δημήτρης Κοντομηνάς, όπως σημειώνει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, αναφέρει πως προς απόδειξη της ειλικρινούς πρόθεσής του να καλυφθούν επαρκώς τα δάνεια και να εξυπηρετηθούν στο σύνολό τους, προχώρησε στην χορήγηση συμβολαιογραφικού πληρεξουσίου προς τις τράπεζες-διαδόχους του ΤΤ, με το οποίο τους δίδει την εξουσία να εγγράψουν πρόσθετα εμπράγματα βάρη σε ελεύθερα ακίνητα συνολικής αξίας άνω των 7 εκ. ευρώ.
 
Παράλληλα τονίζει ότι είναι διατεθειμένος να προσφέρει και ενέχυρο τις μετοχές του στον Alpha αξίας άνω των 46 εκ. ευρώ, εφόσον αυτό κριθεί αναγκαίο.
 
Ο Δημήτρης Κοντομηνάς αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες που του αποδίδονται υποστηρίζοντας πως για όλα τα δάνεια που έλαβε από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο δόθηκαν επαρκείς εγγυήσεις. Σημειώνει επίσης πως ο ίδιος δεν είχε αποδεδειγμένα καμία συμμετοχή ή επιρροή στις εσωτερικές διαδικασίες της Τράπεζας.