Πρώην υπάλληλος της ιταλικής Βουλής αποκάλυψε στο Διαδίκτυο οικονομικά προνόμια τα οποία αποτελούν συνάρτηση του βουλευτικού αξιώματος στη γείτονα χώρα. Χρησιμοποιώντας το ψευδώνυμο Spider Truman, δημιούργησε σχετική σελίδα στο Facebook.

Ads

Πολλοί βουλευτές χρησιμοποιούν αστυνομικούς ως συνοδούς -με αυτοκίνητο- των συζύγων τους την ημέρα ή των ερωμένων τους τη νύχτα, αναφέρει, καταγγέλλοντας κατάχρηση της αστυνομικής συνοδείας.

Πρώην εποχικός υπάλληλος της Βουλής, όπως υποστηρίζει, με συμβάσεις έργου διάρκειας 15 ετών, ο ίδιος μιλά για περίεργες κλοπές που αφορούν από φουλάρια και γούνες έως ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Έπειτα, όπως καταγγέλλει, Ιταλοί γερουσιαστές και βουλευτές οι οποίοι δηλώνουν τα αντίστοιχα συμβάντα λαμβάνουν άμεσες χρηματικές αποζημιώσεις, ισάξιες των αγαθών που εξαφανίστηκαν.

Επιπλέον, μιλά για αεροπορικά εισιτήρια, bonus και κάρτες μιλίων, που καλύπτονται από ειδικά επιδόματα και εξαργυρώνονται σε δωρεάν εισιτήρια για συγγενείς και άλλους, όπως και για αγορές αυτοκινήτων με ειδικές προσφορές και εκπτώσεις. Μάλιστα, υποστηρίζει ότι η ιταλική Βουλή προσέλαβε υπαλλήλους του εσωτερικού κουρείου με μηνιαίο μισθό της τάξης των 11.000 ευρώ.

Ads

Εκτός από τη σελίδα στο Facebook, η οποία απαριθμεί περισσότερους από 100.000 μέλη – θαυμαστές, οι ίδιες πληροφορίες έχουν αναρτηθεί και στο ιστολόγιο isegretidellacasta.blogspot.com. Επικριτές του πρώην υπαλλήλου της ιταλικής Βουλής τονίζουν ότι δεν παρατίθενται συγκεκριμένα στοιχεία και αποδείξεις που να τεκμηριώνουν τα καταγγελλόμενα.

Σημειώνεται ότι οι αποδοχές των Ιταλών γερουσιαστών και βουλευτών αγγίζουν τα 14.000 ευρώ μηνιαίως, παρόλες τις έκτακτες περικοπές ύψους 70 δις ευρώ τις οποίες ενέκρινε το ιταλικό Κοινοβούλιο για τις υπόλοιπες οικονομικές κατηγορίες της χώρας.