Την μπλογκόσφαιρα σκοπεύει να χρησιμοποιήσει ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Hugo Chavez, για τη διάδοση του μηνύματος της επανάστασης, όπως ανακοίνωσε σε τηλεοπτική εκπομπή.

Ads

«Μπορεί να μεταφέρω το μήνυμά μου σε εκατομμύρια, όχι μόνο στη Βενεζουέλα, αλλά σε όλο τον κόσμο. Πρόκειται να χτίσω το δικό μου χαράκωμα στο διαδίκτυο», δήλωσε, εξηγώντας πως σκοπεύει να απαντήσει στους επικριτές του στο διαδίκτυο, οι οποίοι «διαδίδουν ψέματα για την κυβέρνησή του.»

Επιπλέον, ο Chavez επεσήμανε ότι αντιλαμβάνεται την προώθηση των απόψεών του μέσα από τα blogs στα πλαίσια της διαμάχης μεταξύ δύο οικονομικών μοντέλων. «Τα πάντα είναι μια μάχη ανάμεσα στο σοσιαλισμό και τον καπιταλισμό. Το διαδίκτυο μας – το Μπολιβαριανό Ίντερνετ- πρέπει να αποτελεί ένα εναλλακτικό μέσο ενημέρωσης», είπε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται ότι εκτός από τη δημιουργία του προεδρικού αυτού ιστολογίου, το οποίο και θα σημάνει την είσοδο του Chavez και στο διαδίκτυο, ο πρόεδρος της Βενεζουέλας ελέγχει ήδη σε σημαντικό βαθμό τα μέσα ενημέρωσης της χώρας. Δεν είναι σπάνιο, επιπλέον, όπως δηλώνουν οι επικριτές του, να λογοκρίνει και να διατάζει το κλείσιμο ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθμών που τον αντιπολιτεύονται.

Ads

Οι επικριτές, τέλος, του προέδρου έσπευσαν να τονίσουν ότι η νέα αυτή κίνησή του εκφράζει στην πραγματικότητα την ανησυχία του και την προσπάθεια επέκτασης της επιρροής του. «Το παραμικρό στο Ίντερνετ ερεθίζει το καθεστώς και κάνει τον πρόεδρο Τσάβες πολύ νευρικό», δήλωσε ο Miguel Enrique Otero, πρόεδρος της εφημερίδας «El Nacional» της Βενεζουέλας.

«Ο πρόεδρος φοβάται, επειδή μέχρι τώρα δεν έχει καταφέρει να επεκτείνει την επικοινωνιακή ηγεμονία του και στο κυβερνοδιάστημα», ανέφερε στο ίδιο πνεύμα και ο βουλευτής Yon Goicoechea του αντιπολιτευόμενου κόμματος «Δικαιοσύνη Πρώτα.»