Ο διευθύνων σύμβουλος του Twitter, Ντικ Κοστόλο, απέδωσε σε φήμες τα σενάρια περί συνεργασίας ύψους 10 δις δολαρίων με τη Google κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Παγκόσμιο Συνέδριο Κινητής Τηλεφωνίας. Επεσήμανε πάντως ότι η χρήση της υπηρεσίας στην κινητή τηλεφωνία αυξάνεται ραγδαία.

Ads

Σύμφωνα με τον ίδιο το 40% των twitts γίνεται πλέον μέσω των κινητών τηλεφώνων και επισήμανε την ανάγκη «βαθύτερης ενσωμάτωσης» της υπηρεσίας όχι μόνο με τα «έξυπνα» κινητά αλλά και με πιο απλά.

Προς το παρόν υπολογίζεται ότι στέλνονται 130 εκατομμύρια μηνύματα μέσω του Twitter την ημέρα και σε μεγάλα γεγονότα μπορούν να σταλούν έως και 3 χιλιάδες μηνύματα το δευτερόλεπτο. Το ρεκόρ σύμφωνα με τον Κοστόλο ήταν τα 6.000 twitts ανά δευτερόλεπτο στην Ιαπωνία κατά την αλλαγή του χρόνου.

Ακόμη επισήμανε την ανάγκη μια πλατφόρμας ως πολιτικό εργαλείο με βασικές υπηρεσίες όπως αυτές που εφαρμόσθηκαν στην Αίγυπτο όπου σε συνεργασία με την Google όπου οι χρήστες μπορούσαν να αφήσουν ηχητικό μήνυμα το οποίο μετατρέπονταν σε κείμενα. Ακόμη ανακοίνωσε ότι σύντομα θα υπάρχει και μεταφραστική υπηρεσία, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο επέκτασης του Twitter στο κοινωνικό δίκτυο.

Ads