Την ώρα που οι «27» συνεδρίαζαν προκειμένου να αποφασίσουν για την τροποποίηση της Συνθήκης της Λισαβόνας και την υιοθέτηση ενός μόνιμου μηχανισμού στήριξης, δύο τεράστιες οθόνες στην κεντρική αίθουσα του Συμβουλίου της ΕΕ στης Βρυξέλλες εμφάνιζαν επικριτικά σχόλια κατά του Ιταλού πρωθυπουργού μέσω Twitter.

Ads

Ο «τοίχος» των tweets είχε προγραμματιστεί να αναδημοσιεύει όλες τις αναρτήσεις με το hashtag #EUCO, κατά την πρώτη ημέρα διεξαγωγής της Συνόδου Κορυφής, την Πέμπτη. Στις δύο ώρες διάρκειας της δοκιμής, ωστόσο, επικριτές του Μπερλουσκόνι κατέκλυσαν τον «τοίχο», χαρακτηρίζοντάς τον «μαφιόζο» και γράφοντας ότι «πληρώνει για σεξ και ψήφους».

Την τιμητική τους είχαν και γνωστές «ατάκες» του Μπερλουσκόνι, καθώς χρήστης του Twitter ανάρτησε, μεταξύ άλλων, τη δήλωσή του πως «ο Μουσολίνι δεν σκότωσε ποτέ κανέναν, τους έστελνε διακοπές».

Στόχος του πειράματος ζωντανής προβολής tweets στη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής, σύμφωνα με την κοινοτική αξιωματούχος που το διοργάνωσε, ήταν να δοκιμαστούν τρόποι για την προώθηση της παρουσίας του Συμβουλίου της ΕΕ στο Twitter «και αυτό επιτεύχθηκε». Μιλώντας στο BBC, πρόσθεσε πως η ομάδα της θα πειραματιστεί και με άλλα εργαλεία στο μέλλον, τονίζοντας ότι μαθαίνουμε πράττοντας.

Ads