Η διεθνής οργάνωση Terre des Homme ανακοίνωσε ότι έδωσε στην Ιντερπολ στοιχεία 1000 υπόπτων για σεξουαλικά αδικήματα σε βάρος ανηλίκων μέσω ιντερνετ. Τα στοιχεία συλλέχθηκαν κατόπιν περιήγησης σε σχετικές ιστοσελίδες με την βοήθεια ενός ψηφιακού κοριτσιού από τις Φιλιππίνες, της «Sweetie», που λειτούργησε ως δόλωμα.

Ads

 
Η οργάνωση ζήτησε από τις αρχές να αντιμετωπίσουν το ολοένα και αυξανόμενο πρόβλημα της παρακίνησης ανηλίκων σε σεξουαλικές πράξεις μπροστά σε διαδικτυακές κάμερες προσφερόμενη να παρέχει την τεχνολογία την οποία έχει αναπτύξει. «Ο θύτης δεν θα παρουσιαστεί. Το θύμα δεν θα παρουσιαστεί» είπε ο ακτιβιστής της οργάνωσης, Χανς Γκάιτ, σε συνέντευξη Τύπου στη Χάγη. «Απαιτείται νέο είδος αστυνόμευσης» πρόσθεσε.
 
Οι ακτιβιστές κατακλύστηκαν με προσφορές από εν δυνάμει παιδόφιλους όταν κυκλοφόρησαν online με μία αληθοφανή, ψηφιακή περσόνα ονόματι Sweetie. Αυτοί που συνομιλούσαν μαζί της μέσω βίντεο θεωρούσαν ότι είχαν απέναντί τους μια ανήλικη Φιλιππινέζα, ωστόσο, στην πραγματικότητα μιλούσαν με μια ομάδα σε μια αποθήκη στο Άμστερνταμ, η οποία κατέγραφε τα πάντα και αναζητούσε στοιχεία για την ταυτότητά τους.
 
«Μέσα σε 10 εβδομάδες, εντοπίσαμε 1.000 άνδρες από όλο τον κόσμο, οι οποίοι ήταν πρόθυμοι να πληρώσουν την Sweetie για να κάνει σεξουαλικές πράξεις μπροστά σε κάμερα» είπε ο Άλμπερτ Γιάαπ βαν Σάντμπρινκ, διευθυντής της Terre des Hommes της Ολλανδίας. «Το χειρότερο σενάριο είναι ότι θα συμβεί με αυτό το φαινόμενο το ίδιο που συνέβη και με την παιδική πορνογραφία, που αποτελεί πλέον βιομηχανία δισεκατομμυρίων, στα χέρια εγκληματικών οργανώσεων» δήλωσε.


 
Η οργάνωση εντόπισε υπόπτους σε 71 χώρες, με τις ΗΠΑ, τη Βρετανία, τον Καναδά, την Αυστραλία, την Γερμανία, την Τουρκία, την Ιταλία και την Ολλανδία να παρουσιάζουν μεγάλους αριθμούς. Ωστόσο, η Europol έχει εκφράσει ενδοιασμούς σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας της Terre des Hommes, καθώς εκτιμά ότι τέτοιου είδους επιχειρήσεις θα έπρεπε να γίνονται από τις αρχές.