Το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι ιστοσελίδες Huffington Post και Politico και η εφημερίδα New York Times τιμήθηκαν τη Δευτέρα στη Νέα Υόρκη με το βραβείο Pulitzer, τη μεγαλύτερη δημοσιογραφική διάκριση στις ΗΠΑ.

Ads

Με τα βραβεία Pulitzer, τη μεγαλύτερη δημοσιογραφική διάκριση στις ΗΠΑ, τιμήθηκαν τη Δευτέρα στη Νέα Υόρκη, το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι Ιστοσελίδες Huffington Post και Politico.

Ο πρώτος  που διακρήθηκε είναι ο 30χρονος φωτογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων, Μασούντ Χοσάινι, που τιμήθηκε με το βραβείο στην κατηγορία «Breaking News» για τη συγκλονιστική φωτογραφία ενός κοριτσιού που κλαίει από τρόμο, έπειτα από επίθεση αυτοκτονίας στην Καμπούλ στη διάρκεια σιιτικής τελετής τον περασμένο Δεκέμβριο.

 Ο δεύτερος είναι ο φωτογράφος Κρεγκ Φ.Γουόκερ της Denver Post, ο οποίος κέρδισε βραβείο στην κατηγορία «Θεματική Φωτογραφία» για σειρά φωτογραφιών. Σε μία από τις φωτογραφίες διακρίνεται ο Μπράιαν Σκοτ Όστρομ, ένας βετεράνος στρατιώτης που είχε πολεμήσει στον πόλεμο του Ιράκ, ο οποίος επέστρεψε στις ΗΠΑ πάσχοντας από μετά-τραυματικό στρες.

Ads

Επίσης, στην κατηγορία «εσωτερική ενημέρωση» τιμήθηκε με το βραβείο Pulitzer, ο δημοσιογράφος Ντέιβιντ Γουντ της Huffington Post για τη δουλειά του για τη ζωή Αμερικανών βετεράνων στρατιωτών που είχαν υπηρετήσει σε Ιράκ και Αφγανιστάν.

Άλλοι βραβευθέντες είναι ο δημοσιογράφος των New York Times, Τζέφρι Τζέτλμαν που τιμήθηκε με Pulitzer στην κατηγορία «διεθνής ενημέρωση» για την κάλυψη του λιμού και των συγκρούσεων στην ανατολική Αφρική και ο σκιτσογράφος Ματ Γουέρκερ της ιστοσελίδας Politico τιμήθηκε για τα χιουμοριστικά του σκίτσα.

Για πρώτη φορά εδώ και 35 χρόνια, η επιτροπή του Πούλιτζερ δεν κατάφερε να δώσει βραβείο σε λογοτεχνικό έργο. Η επιτροπή είχε καταλήξει σε τρία μυθιστορήματα: το The Pale King του Ντέιβιντ Φόστερ Γουάλας, το Swamplandiaτης Κάρεν Ράσελ και τη νουβέλα Train Dreams του Ντένις Τζόνσον.
Κανένα από τα βιβλία δεν απέσπασε την απαιτούμενη πλειοψηφία. «Μετά από εκτενή σκέψη, δεν δόθηκε βραβείο» ανακοίνωσε ο Ζιγκ Γκίσλερ.