«Το Wikileaks είναι πιο αξιόπιστο από τις δημοκρατικά εκλεγμένες κυβερνήσεις γιατί στηρίζεται στη χρηματοδότηση του κόσμου», δήλωσε ο ιδρυτής του διάσημου σε όλο τον πλανήτη πλέον ιστότοπου αποκαλύψεων. Στις ΗΠΑ βέβαια το 42% των πολιτών εξακολουθεί να μην γνωρίζει τί εστί Wikileaks…

Ads

Ο Τζούλιαν Ασάντζ μιλώντας σε ακροατήριο 700 ατόμων στη Βρετανία όπου κρατείται προσωρινά περιμένοντας απόφαση για το αν θα εκδοθεί στη Σουηδία όπου καταζητείται ή όχι,υποστήριξε ότι «ο κόσμος ψηφίζει το έργο του site με την οικονομική του στήριξη».

«Αν πιστεύετε ότι κάνουμε λάθος δεν θα μας στηρίξετε. Η δυναμική ανάδραση από εσάς είναι πιο σημαντική από τις κυβερνήσεις που στηρίζονται από τις μεγάλες εταιρείες κάθε τέσσερα χρόνια» δήλωσε.

Υποστήριξε το έργο του λέγοντας ότι οι αποκαλύψεις όπως αυτές του Wikileaks είναι σημαντικές για τη λειτουργία της δημοκρατίας. «Ο μόνος τρόπος για να μάθουμε αν νομίμως μας κρύβουν πληροφορίες οι κυβερνήσεις μας είναι να αποκαλύψουμε αυτές τις πληροφορίες» δήλωσε και ανέφερε τα παραδείγματα του Βιετνάμ και του Ιράκ. Σημείωσε ότι αν είχαν υπάρξει αποκαλύψεις νωρίτερα για το τί πραγματικά συμβαίνει θα είχε αποφευχθεί και στις δύο περιπτώσεις μεγάλη αιματοχυσία.

Ads

Το 42% των Αμερικανών δεν ξέρει τι είναι το WikiLeaks!

Χαρακτηριστικά της άγνοιας που διέπει την πλέον «εξελιγμένη» κοινωνία στον πλανήτη, είναι τα αποτελέσματα της τελευταίας δημοσκόπησης για λογαριασμό του τηλεοπτικού δικτύου CBS και του περιοδικού Vanity Fair. Οι Αμερικανοί πολίτες κλήθηκαν να σχολιάσουν τη διαρροή διπλωματικών επιστολών του State Department από την ιστοσελίδα WikiLeaks, ένα θέμα που βρίσκεται στο επίκεντρο της επικαιρότητας εδώ και πολλές εβδομάδες και προβάλλεται συνεχώς –ανεξαρτήτως οπτικής γωνίας– από τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης μπορούν να χαρακτηριστούν έως και σοκαριστικά: Μόλις στο 9% ανέρχεται το ποσοστό των Αμερικανών που πιστεύουν πως το WikiLeaks είναι κάτι καλό, με το 23% να χαρακτηρίζει τον ιστότοπο «καταστροφικό, αλλά νόμιμο» και ένα 22% να θεωρεί πως το έργο του Τζούλιαν Ασάνζ, αποτελεί «προδοσία». Τέλος, ένα ποσοστό της τάξης του 42% των ερωτηθέντων, αποκρίθηκαν πως δεν είναι σίγουροι για το τι ακριβώς είναι το WikiLeaks!

What do you think of the activities of WikiLeaks?

image