Εκλογές πραγματοποιούνται και σήμερα στην Ένωση Συντακτών για το Διοικητικό Συμβούλιο και την Εξελεγκτική Επιτροπή της ΕΣΗΕΑ, τους Αντιπροσώπους για το 6ο Τακτικό Πανελλαδικό Συνέδριο της ΠΟΕΣΥ, το Διοικητικό Συμβούλιο και την Εξελεγκτική Επιτροπή του ΕΔΟΕΑΠ, τα Πειθαρχικά Συμβούλια και το Μικτό.

Ads

Οι εκλογές για την ανάδειξη των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και της Εξελεγκτικής Επιτροπής καθώς και των αντιπροσώπων για το Συνέδριο της Π.Ο.Ε.Σ.Υ., που ξεκίνησαν από χθες, θα γίνουν με το σύστημα της απλής αναλογικής. Οι δε εκλογές για τα Πειθαρχικά, και τους εκπροσώπους στο Μεικτό Συμβούλιο καθώς και για το Διοικητικό Συμβούλιο και την Εξελεγκτική Επιτροπή του ΕΔΟΕΑΠ θα γίνουν με το πλειοψηφικό σύστημα, δηλαδή βάσει του αριθμού των σταυρών προτίμησης των υποψηφίων.

Στις εκλογές κατέρχονται 8 παρατάξεις και έχουν δικαίωμα ψήφου όλα τα τακτικά μέλη της ΕΣΗΕΑ που έχουν τακτοποιήσει τις οικονομικές τους υποχρεώσεις και ανέρχονται στα 5.000 μέλη. Οι υποψήφιοι για το 11μελές ΔΣ ανέρχονται στα 282 μέλη της ένωσης.

Οι παρατάξεις που διεκδικούν ψήφο είναι οι «Δημοσιογραφική Ενότητα», «Δημοσιογραφική μεταρρύθμιση», «Δημοσιογραφική συνεργασία», «Δημοσιογράφοι για τη δημοσιογραφία», «Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων», «Μαχόμενοι Δημοσιογράφοι», «Πρωτοβουλία για την ανατροπή», «Συσπείρωση δημοσιογράφων – Δούρειος Τύπος».

Ads

Το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού του νυν προέδρου Πάνου Σόμπολου συγκέντρωσε 25 υποψήφιους απο τους 70 που είχε στις προηγούμενες εκλογές. Οι περισσότεροι υποψήφιοι -63 στον αριθμό- βρίσκονται στο συνδυασμό της Συσπείρωσης δημοσιογράφων-Δούρειος Ίππος. Αρκετοί συνδυασμοί διασπάστηκαν ενώ άλλοι συνενώθηκαν. Φανερή είναι όμως η άρνηση πολλών δημοσιογράφων να συμπεριληφθούν σε κάποιο ψηφοδέλτιο.