Να αποσυρθεί άμεσα η υπογραφή της Ελλάδας από την συμφωνία ACTA ζητά με ερώτηση που κατέθεσε προς τους υπουργούς Δικαιοσύνης και Υποδομών, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.
 

Ads

Όπως υποστηρίζει ο κ. Τσίπρας «η συμφωνία Anti-Counterfeiting Trade Agreement (ACTA), που υπέγραψε στις 26 Ιανουαρίου η Ελλάδα μαζί με άλλες 21 χώρες μέλη της ΕΕ, υποτίθεται πως αφορά επιβολή μέτρων για τη διεθνή προστασία των πνευματικών δικαιωμάτων», ωστόσο «στην πραγματικότητα είναι μια παρασκηνιακή προσπάθεια παγκόσμιας νομοθέτησης, ώστε να περιοριστούν για ακόμη μια φορά τα δικαιώματα των πολιτών προς όφελος των μεγάλων επιχειρηματικών λόμπι».
 
Σύμφωνα με τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, σκοπός της ACTA είναι η διόγκωση του κέρδους των βιομηχανιών περιεχομένου, των φαρμακοβιομηχανιών αλλά και των εταιρειών βιοτεχνολογίας, αλλά εν τέλει και η πολιτική επιτήρηση του διαδικτύου.
 
«Πρόκειται για μια ακόμα διεθνή συμφωνία που γίνεται για να παρακαμφθεί σε κάθε χώρα η δημοκρατική διαβούλευση και η δημόσια συζήτηση για τα θέματα που θίγονται», υπογραμμίζει ο κ. Τσίπρας.