Αντίθετοι με τη 48ωρη απεργία που κήρυξε η ΕΣΗΕΑ στον όμιλο «Πήγασος», όπου ανήκει η εφημερίδα «Ημερησία», δηλώνουν δημοσιογράφοι της. Σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν πως έλαβαν την απόφαση να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην απεργία μετά τη σύγκληση έκτακτης Γενικής Συνέλευσης, τη Δευτέρα 13/6/2011 και «με δεδομένη τη δραματική κορύφωση της κρίσης που δημιουργήθηκε ερήμην μας με αφορμή την απόλυση της συναδέλφου Πόπης Χριστοδουλίδου από την εφημερίδα «ΕΘΝΟΣ» και τον κίνδυνο άμεσης αναστολής της καθημερινής έκδοσης της «ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ».

Ads

Οι συνολικά 63 εργαζόμενοι της εφημερίδας που υπογράφουν τη σχετική ανακοίνωση δηλώνουν κατηγορηματικά αντίθετοι με τη 48ωρη απεργία «που κήρυξε η ΕΣΗΕΑ στην εφημερίδα μας, χωρίς προηγούμενη Γενική Συνέλευση» και καλούν το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ να ανακαλέσει άμεσα την απεργία στην «ΗΜΕΡΗΣΙΑ». Ταυτόχρον, ζητούν από τη διοίκηση του Ομίλου να αναθεωρήσει τη στάση της ως προς τη διακοπή της έκδοσης του ημερήσιου φύλλου της «ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ».

Σημειώνεται ότι το μεσημέρι της Δευτέρας, ο εκδότης Φώτης Μπόμπολας κάλεσε τους διευθυντές του Έθνους, της Ημερησίας και του Goal, και τους προειδοποίησε ότι εάν δεν σταματήσουν την απεργία, θα ανακοινώσει «λουκέτα». Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μπόμπολας δήλωσε ότι θα εισηγηθεί στο Διοικητικό Συμβούλιο να κλείσει το ημερήσιο φύλλο της Ημερησίας ενώ θα συνεχίσει να εκδίδεται μόνο το φύλλο του Σαββάτου. Ακόμη, να “ενοικιαστεί” η εφημερίδα Gοal στον επιχειρηματία Μ. Ανδρουλιδάκη (στον οποίον πριν λίγες μέρες μεταβιβάστηκε από τον ΔΟΛ και η εφημερίδα “Εξέδρα”) και καλεί τους εργαζόμενους εάν θέλουν να συνεργαστούν με τη νέα ιδιοκτησία. Τέλος, άμεσο κλείσιμο των εφημερίδων Έθνος και Έθνος της Κυριακής, εφαρμόζοντας όπως τόνισε το σχέδιο του Ελευθέρου Τύπου, με την προοπτική να τα ανοίξει και πάλι σε μηδενική βάση, μόνο που ο Ελεύθερος Τύπος άλλαξε και καθεστώς ιδιοκτησίας.

*Οι εργαζόμενοι στο Έθνος και στο Έθνος της Κυριακής έχουν προγραμματίσει γενική συνέλευση για αύριο, Τρίτη στις 12:00 το μεσημέρι, προκειμένου να συζητηθούν τα τελευταία γεγονότα και να αποφασίσουν τη μετέπειτα στάση τους.

Ads