«Στις αυτοδιοικητικές εκλογές στην περιφέρεια Αττικής, όπου ψηφίζει ο μισός σχεδόν εκλογικός πληθυσμός της Ελλάδας, το ΕΣΡ από φύλακας των ίσων όρων ανάμεσα σε όλους τους νόμιμους συνδυασμούς, εξελίσσεται σε μέσο χειραγώγησης, επέμβασης και επηρεασμού των πολιτών», αναφέρει σε επιστολή του προς τον πρόεδρο του ΕΣΡ Ιωάννης Λασκαρίδη, ο επικεφαλής του συνδυασμού «Ελεύθερη Αττική» Αλέκος Αλαβάνος.

Ads

Ο Αλέκος Αλαβάνος στην επιστολή του κατηγορεί πρόεδρο του ΕΣΡ ότι «με την Οδηγία για τις αυτοδιοικητικές εκλογές ουσιαστικά έχετε περιορίσει ασφυκτικά την παρουσίαση των εκλογικών προγραμμάτων φτάνοντας στο ασύλληπτο σημείο να επιτρέπετε μόνο μία παρουσίαση υποψηφίου περιφερειάρχη σε Ρ/Σ και δύο σε τηλεοπτικούς σταθμούς».

Επιπλέον, τονίζει ότι «η διακαναλική συνέντευξη του πρωθυπουργού θεωρήθηκε από όλους άμεση παρέμβαση υπέρ του κ. Σγουρού, και σε βάρος όλων των άλλων συνδυασμών, με τις ευλογίες του ΕΣΡ».

Σχετικά με την απόφαση να επιτραπεί η διακαναλική συνέντευξη σε όλα τα κόμματα του Κοινοβουλίου και του Ευρωκοινοβουλίου, ο Αλέκος Αλαβάνος τονίζει ότι «με αυτόν τον τρόπο, για όσους συνδυασμούς έχουν τη στήριξη κοινοβουλευτικών κομμάτων λύνεται ενδεχομένως το πρόβλημα, συνεχίζονται όμως οι κραυγαλέες διακρίσεις σε βάρος των συνδυασμών που δεν έχουν τέτοια κάλυψη».

Ads

Τέλος, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης ζητά να αποκατασταθεί «η συνταγματική τάξη» και καλεί τον Ιωάννη Λασκαρίδη να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αντιμετώπιση στη βάση της αρχής της ισότητας του συνδυασμού «Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής – Ελεύθερη Αττική» καθώς και των άλλων δύο συνδυασμών που δεν διαθέτουν κοινοβουλευτική κάλυψη, με την εξασφάλιση ακριβώς των ίδιων δυνατοτήτων προβολής από τα ΜΜΕ και στη συγκεκριμένη περίπτωση με διακαναλική συνέντευξη.