O Άντονι Ντελόν, γιος του εμβληματικού Γάλλου ηθοποιού παραχώρησε μια συνέντευξη στο γαλλικό ραδιόφωνο RTL και εξομολογήθηκε ότι ο πατέρας του έχει αποφασίσει να δώσει τέλος στη ζωή του, με ευθανασία στην Ελβετία.

Ads

Η απόφαση του Αλέν Ντελόν μπορεί να προέρχεται από τη δύσκολη εμπειρία να αντιμετωπίσει τον θάνατο της πρώην συζύγου του και μητέρας του Άντονι, Νάταλι Ντελόν, όπως δήλωσε ο 57χρονος.

«Η μητέρα μου, που ήταν ελεύθερο πνεύμα, ήθελε να πεθάνει με τον ίδιο τρόπο, που έζησε τη ζωή της. Ευτυχώς, δεν καταφύγαμε σε αυτή τη διαδικασία. Λέω ευτυχώς, γιατί όλα ήταν έτοιμα. Είναι αλήθεια ότι θα μας ήταν δύσκολο να της κρατήσουμε το χέρι και να δούμε να φεύγει έτσι. Δεν λέω ότι η τελευταία νύχτα ήταν εύκολη, αλλά έφυγε ήσυχα. Ο πατέρας μου συγκινήθηκε πολύ από αυτό», συμπλήρωσε.

Σημειώνεται ότι η νομοθεσία στη Γαλλία δεν επιτρέπει την ευθανασία, όμως ο Γάλλος ηθοποιός έχει την ελβετική υπηκοότητα από το 1999 και από το 2019 ζει στην Ελβετία, γεγονός που σημαίνει ότι δεν θα έχει πρόβλημα ανεξάρτητα με το τί θα επιλέξει, καθώς εκεί η νομοθεσία είναι διαφορετική.

Ads

Ο Αλέν Ντελόν ανακοίνωσε το τέλος της καριέρας του το 2017 ενώ δύο χρόνια αργότερα, το 2019, υπέστη διπλό εγκεφαλικό επεισόδιο γεγονός που έκανε τον ίδιο να σκεφτεί διαφορετικά καθώς έβλεπε τις δυνάμεις του να τον εγκαταλείπουν σταδιακά. Αναλυτικότερα είχε τονίσει:

«Η ευθανασία είναι το πιο λογικό και φυσικό πράγμα. Από μια ορισμένη ηλικία και χρονικό σημείο, έχουμε το δικαίωμα να φύγουμε αθόρυβα και ειρηνικά από αυτόν τον κόσμο, χωρίς την υποστήριξη από ένα νοσοκομείο, συσκευές, ενέσεις και τα υπόλοιπα», είχε δηλώσει σε μία συνέντευξη σε ελβετικό τηλεοπτικό κανάλι.