Ένα ποτάμι ανθρώπων ξεχύθηκε σήμερα από άκρη σε άκρη σε όλο τον πλανήτη προκειμένου να διαδηλώσει κατά του νέου προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, φορώντας ροζ σκουφάκια με αυτιά γάτας – ένα σύμβολο κατά του σεξισμού και του μισογυνισμού του νέου πλανητάρχη. Από την κεντρική διαδήλωση της Ουάσινγκτον, όπου πάνω από 500.000 γυναίκες κι όχι μόνο δεν θα μπορούσε να λείπει το Χόλιγουντ και το λοιπό star-system των ΗΠΑ.

Ads

Ανάμεσά στους άσημους διαδηλωτές, βρέθηκαν διάσημοι αστέρες όπως η Μαντόνα, η Σαρλίζ Θερόν, η Ντρου Μπάριμορ, η Σερ, η Εμα Γουάτσον, ο Μάικλ Μουρ και η Αμέρικα Φερέρα.

Φορώντας ένα μαύρο κι όχι ροζ σκουφάκι με αυτάκια γάτας, η διάσημη τραγουδίστρια Μαντόνα εμφανίστηκε σήμερα στην «πορεία των γυναικών» στην Ουάσιγκτον, προτρέποντας το συγκεντρωμένο πλήθος να συμμετάσχει στην «επανάσταση της αγάπης».

«Είστε έτοιμοι να συνταράξετε τον κόσμο; Καλώς ήρθατε στην επανάσταση της αγάπης» είπε η Αμερικανίδα τραγουδίστρια από σκηνής προτού ερμηνεύσει δύο της τραγούδια ενώπιον εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων που συγκεντρώθηκαν στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ.

Ads

«Είναι η απαρχή μιας αλλαγής περισσότερο από ποτέ αναγκαίας». «Το καλό δε νίκησε σε αυτές τις εκλογές, όμως το καλό θα υπερισχύσει στο τέλος» επισήμανε προτού τραγουδήσει τις επιτυχίες της «Express yourself» και «Human nature», αφιερώνοντας μάλιστα την τελευταία στο Ντόναλντ Τραμπ.

«Δεν πιστεύω ότι (ο Τραμπ) ανήλθε στην εξουσία. Η εξουσία βρίσκεται εδώ» δήλωσε ο σκηνοθέτης Μάικλ Μουρ, ο οποίος βρέθηκε επίσης στον δρόμο.

Η Σαρλίζ Θερον βρέθηκε στην πρώτη γραμμή της διαδήλωσης, κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα.

«Σας σέβομαι, Ντόναλντ Τραμπ, όμως απαιτώ να με στηρίξετε, εμένα, την αδελφή μου, τη μητέρα μου» επισήμανε από την πλευρά της η ηθοποιός Σκάρλετ Γιόχανσον.

Με τους σωματοφύλακες της μεν, παρούσα δε ήταν και η Σερ.