Λίγες μέρες πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο, δημοσιεύθηκε ως «είδηση» από πολλές ενημερωτικές ιστοσελίδες σε όλον τον κόσμο, πως οι διοργανωτές επιχειρούν να βάλουν τέλος στις ερωτικές συνευρέσεις μεταξύ των αθλητών που θα λάβουν μέρος, περιορίζοντας έτσι και την εξάπλωση του κορονοϊού, με τη χρήση χάρτινων κρεβατιών.  

Ads

Μάλιστα, υπήρξαν αντιδράσεις από τους αθλητές, όπως αυτή του Αμερικανού δρομέα μεγάλων αποστάσεων Πολ Τσελίμο, ο οποίος έκανε ένα tweet στο οποίο ανέφερε ότι το χαρτόνι για τη δημιουργία των κρεβατιών στο Ολυμπιακό Χωριό του Τόκυο επιλέχθηκε για να αποφευχθούν οι στενές επαφές μεταξύ των αθλητών κατά τη διάρκεια των αγώνων. 

Ο Ιρλανδός γυμναστής, Ρις ΜακΚλέναγκαν σε βίντεο στο Twitter σχολίασε ότι τα κρεβάτια αυτά είναι αρκετά σκληρά.

Για να αποδείξει, μάλιστα, τους ισχυρισμούς του φαίνεται να χοροπηδάει επάνω στο κρεβάτι το οποίο ούτε καν λυγίζει.

           
Τι ισχύει στην πραγματικότητα

Η Οργανωτική Επιτροπή των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων του Τόκυο έχει ανακοινώσει ότι κατά τη διάρκεια των αγώνων θα εφαρμοστεί μία σειρά από πρωτοβουλίες οι οποίες βασίζονται στις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης. Ανάμεσα σε αυτές συγκαταλέγεται και η πολιτική των μηδενικών απορριμμάτων η οποία χρησιμοποιείται για τον σχεδιασμό προϊόντων με γνώμονα την επαναχρησιμοποίηση των πρώτων υλών.

Σε αυτή τη φιλοσοφία, όπως επισημαίνουν και τα ellinikahoaxes.gr, βασίζεται η επιλογή των υλικών καθώς και ο σχεδιασμός των κρεβατιών και των στρωμάτων που θα χρησιμοποιηθούν στο Ολυμπιακό Χωριό. Συγκεκριμένα, ο σκελετός των κρεβατιών θα δημιουργηθεί από ανθεκτικό χαρτόνι και τα στρώματα από ανακυκλώσιμα υλικά. Μετά το τέλος των αγώνων, τα μονά κρεβάτια θα ανακυκλωθούν σε χάρτινα προϊόντα και από τα μέρη των στρωμάτων θα παραχθούν πλαστικά προϊόντα.

Η Ολυμπιακή Επιτροπή μάλιστα κατέρριψε τον ισχυρισμό κάνοντας retweet στο βίντεο που ανήρτησε ο Ρις ΜακΚλέναγκαν και αναφέρει στο τέλος «είναι ψέματα, ψευδής είδηση».

* Η είδηση έχει τροποιηθεί καθώς η επιλογή κρεβατιών από ανακυκλώσιμα υλικά έγινε στο πλαίσιο της πολιτικής για την προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης και όχι για να αποφευχθεί η ερωτική συνεύρεση των αθλητών κατά τη διάρκεια των αγώνων.