Τα Miss America γίνονται από καλλιστεία, διαγωνισμός και οι συμμετέχουσες δεν θα κρίνονται για την εξωτερική τους εμφάνιση αφού καταργείται ο γύρος με μαγιό. 

Ads

Τον γύρο της εμφάνισης με μαγιό – που μετρούσε κατά 10% στη βαθμολογία – θα αντικαταστήσει μια μίνι συζήτηση με την κριτική επιτροπή. 

Την εμφάνιση με την βραδινή τουαλέτα – που μετρούσε κατά 15% στην βαθμολογία – θα αντικαταστήσει μια παρουσίαση των υποψηφίων με ρούχα της επιλογής τους. 

Κατά τη διάρκεια αυτής της παρουσίασης, κάθε συμμετέχουσα θα μιλάει για τα κοινωνικά σχέδια, με τα οποία θα ήθελε να ασχοληθεί εφόσον νικήσει.

Ads

Τις σχετικές ανακοινώσεις έκανε σήμερα η πρόεδρος των Miss America. «Δεν είμαστε πλέον καλλιστεία, είμαστε ένας διαγωνισμός» δήλωσε η Γκρέτσεν Κάρλσον.

Η Κάρλσον το 2016 προκάλεσε την παραίτηση του διευθύνοντος συμβούλου του Fox News Ρότζερ Άιλες, τον οποίο κατηγόρησε για σεξουαλική παρενόχληση και αναδείχτηκε σε μια προσωπικότητα υπέρ των δικαιωμάτων των γυναικών. 

«Ποια δεν θα ήθελε να επιβεβαιώνει τον εαυτό της, να μαθαίνει να ηγείται, να πληρώνει για τις σπουδές της και να μπορεί να δείχνει στον κόσμο ποια πραγματικά είναι, από τα βάθη της ψυχής της;» διερωτήθηκε η Κάρλσον σε συνέντευξη που έδωσε σήμερα στο ABC. «Αυτό θα κρίνουμε αρχής γενομένης από σήμερα», κατέληξε. 

Η τοποθέτηση της Κάρσλον στον οργανισμό των Miss America ακολουθεί την αναγκαστική παραίτηση του διευθύνοντος συμβούλου της Miss America Organization, Σαμ Χάσκελ.

Ο Χάσκελ αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τη θέση του όταν αποκαλύφθηκε ότι είχε email που στοχοθετούσαν μεταξύ άλλων τη Μάλορι Χάγκαν, νικήτρια του διαγωνισμού το 2013, την οποία χλεύαζε, διότι πάχυνε, και σχολίαζε δηκτικά τη σεξουαλική της ζωή, υποστηρίζοντας ότι είναι «εύκολη».