Αποκαλύψεις σχετικά με την ταινία «Το μυστικό του Brokeback Mountain» έκανε ο σκηνοθέτης Γκας Βαν Σαντ σε συνέντευξή του το IndieWire.

Ads

Όπως ανέφερε, ο Μπραντ Πιτ και ο Λεονάρντο ΝτιΚάπριο απέρριψαν την ταινία «Brokeback Mountain», την ιστορία που ύμνησε τον ομοφυλοφιλικό έρωτα και απέσπασε 8 υποψηφιότητες για τα βραβεία Όσκαρ το 2006, τις περισσότερες υποψηφιότητες  για εκείνη την χρονιά.

Στον Βαν Σαντ είχε προταθεί να σκηνοθετήσει την ταινία, αλλά τελικά την σκηνοθέτησε ο Ανγκ Λι, αφού, όπως είπε ο Βαν Σαντ κανένας από τους ηθοποιούς δεν ήθελε να αναλάβει τους ρόλους που τελικά δέχτηκαν ο Τζέικ Τζίλενχαλ και ο Χιθ Λέτζερ.

«Κανείς δεν ήθελε να παίξει στην ταινία. Έχω δουλέψει πάνω σ’ αυτή και κατάλαβα ότι χρειάζονταν ένα ισχυρό καστ, από διάσημους ηθοποιούς. Αυτό όμως δεν λειτούργησε. Ζήτησα από τους συνήθεις ύποπτους, Λεονάρντο ΝτιΚάπριο, Μπραντ Πιτ, Ματ Ντέιμον, Ράιν Φίλιπ. Όλοι είπαν όχι».

Ads

Τα όσα δήλωσε ο Βαν Σαντ επιβεβαίωσαν με email που απέστειλαν στο IndieWire και οι παραγωγοί της ταινίας Ντιάνα Οσάνα και Τζέιμς Στκέμους.
«Ναι όλοι αυτοί οι νέοι κύριοι (εκείνη την εποχή) απέρριψαν την ταινία για διάφορους λόγους», έγραψαν.