Ο νέος Superman θα είναι bisexual και θα ξεκινήσει μια ερωτική σχέση με τον άντρα καλύτερό του φίλο, όπως αποκάλυψε η DC Comics την Δευτέρα, 11.10.2021.

Ads

Όλα αυτά μόλις δυο μήνες αφότου η εταιρεία ανακοίνωσε πως και ο πιστός συνοδοιπόρος του Μπάτμαν, ο Ρόμπιν, θα εμφανίζεται να έχει σχέση με άντρα.

Η DC Comics χαρακτηρίζει την απόφασή της αυτή «τολμηρή» με το νέο Superman να είναι ο γιος του θρυλικού Κλαρκ Κέντ και της επίσης θρυλικής Λόις Λέιν.

Στο ντεμπούτο του, ο νέος Superman έχει καταπιαστεί με διάφορα ευαίσθητα κοινωνικά ζητήματα, όπως τα περιστατικά πυροβολισμών σε σχολεία, η κλιματική αλλαγή, οι απελάσεις προσφύγων και άλλα.

Ads

Στα της προσωπικής του ζωής, ο χαρακτήρας αναμένεται να «αποκαλυφθεί» ως bisexual κάνοντας σχέση με κοντινό του φίλο στο επόμενο τεύχος του κόμικ, που αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 9 Νοεμβρίου.

Η ερωτική αυτή ιστορία, πάντως, ξεκίνησε ως έμπνευση από το ίδιο το ζευγάρι Κλαρκ Κεντ – Λόις Λέιν, καθώς η DC αποκάλυψε πως ο σύντροφος του νέου Superman, που θα ονομάζεται Jay Nakamura, είναι επίσης ρεπόρτερ, όπως οι γονείς του νεαρού υπερήρωα.

«Όπως ο πατέρας του πριν από αυτόν, ο Τζον Κεντ ερωτεύτηκε έναν ρεπόρτερ» ανέφερε η εταιρεία σε σχετικό δελτίο τύπου.

Δηλώσεις των δημιουργών: «Δεν θέλαμε να χρησιμοποιήσουμε την σεξουαλικότητα σαν “κόλπο” »

Οι συγγραφείς σε δηλώσεις τους τόνισαν ότι δεν ήθελαν να χρησιμοποιήσουν την σεξουαλικότητα του χαρακτήρα σαν «κόλπο». 

Ο συγγραφέας του comic Τομ Τεϊλορ, είπε ότι δεν ήθελαν να παρουσιαστεί ότι «η DC Comic δημιουργεί τον νέο queer Superman» ενώ ανέφερε ότι ο χαρακτήρας θα είναι αμφιφυλόφιλος. 

Ενώ στην συνέχεια πρόσθεσε ότι ήθελαν να παρουσιάσουν τον Superman ότι «βρίσκει τον εαυτό του, γίνεται Superman και έπειτα το αποκαλύπτει» και πρόσθεσε ότι αυτή είναι μία πολύ σημαντική διαφορά. 

Ο Τεϊλορ ανέφερε για την σημαντικότητα της διαφορετικότητας στους χαρακτήρες των υπερηρώων ότι «Όταν μου πρότειναν την δουλειά, σκέφτηκα, “εάν είναι να δημιουργήσουμε έναν νέο Superman για το DC Universe, θα ήταν μία χαμένη εκαιρία, αν ήταν πάλι ένας λευκός straight ήρωας».