Το «Leaving Neverland», είναι ένα ντοκιμαντέρ που κατηγορεί τον Μάικλ Τζάκσον πως κακοποίησε σεξουαλικά δυο νεαρά αγόρια και θα κάνει πρεμιέρα στο φετινό Sundance Film Festival 2019, στο τέλος του μήνα, σύμφωνα με την ανακοίνωση των διοργανωτών .

Ads

«Στο απόγειο της δόξας του, ο Μάικλ Τζάκσον ξεκίνησε μακροχρόνιες σχέσεις με δυο αγόρια, ηλικίας 7 και 10 ετών, και τις οικογένειές τους. Τώρα στα 30 τους, αφηγούνται την ιστορία του πώς κακοποιήθηκαν σεξουαλικά από τον Τζάκσον και πώς κατάφεραν να το διαχειριστούν μετά από τόσα χρόνια», αναφέρει η υπόθεση του «Leaving Neverland».

Το ντοκιμαντέρ των 233 λεπτών είναι χωρισμένο σε δύο μέρη και πήρε το όνομά του από το διάσημο ράντσο του τραγουδιστή στην Καλιφόρνια, που πήρε το όνομά του από τη «Χώρα του Ποτέ» (Neverland) του δημοφιλή ήρωα του παραμυθιού, «Πίτερ Παν». Θα προβληθεί στο πλαίσιο της κατηγορίας Special Events του φεστιβάλ πριν βγει από το HBO αυτή την άνοιξη.

Τη σκηνοθεσία και την παραγωγή υπογράφει ο Νταν Ριντ.

Ads

Ως τώρα δεν είναι γνωστό αν οι κατηγορίες εναντίον του Μάικλ Τζάκσον θα είναι το κεντρικό θέμα της υπόθεσης του ντοκιμαντέρ και ποιοι ακριβώς θα εμφανιστούν, καθώς στο παρελθόν αρκετοί έχουν κάνει λόγο για σεξουαλική κακοποίηση.

Σύμφωνα με ξένα δημοσιεύματα, τα δυο αδέρφια που κατηγόρησαν τον Τζάκσον για κακοποίηση στη διάρκεια σχετικής δίκης το 2005 είναι τώρα μόλις 20 ετών. Ο χορογράφος Γουέιντ Ρόμπσον, που είναι σήμερα 36 ετών σήμερα, είχε καταθέσει μήνυση για σεξουαλική παρενόχληση εναντίον του Τζάκσον το 2013, υποστηρίζοντας πως τον παρενόχλησε όταν ήταν 7 ετών. Οι ισχυρισμοί του απορρίφθηκαν τον Δεκέμβριο του 2017. Παράλληλα, στο σάιτ Amos Pictures του Νταν Ριντ υπάρχει μια φωτογραφία του Τζάκσον με τον Ρόμπσον, που πολλοί θεώρησαν απόδειξη πως θα εμφανίζεται στο ντοκιμαντέρ.  

Το ίδρυμα που διαχειρίζεται την περιουσία του «βασιλιά της ποπ» χαρακτήρισε την ταινία «αναμάσημα παρωχημένων και αναξιόπιστων καταγγελιών».

Το Ινστιτούτο Sundance ανακοίνωσε την προσθήκη του ντοκιμαντέρ «Leaving Neverland» στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ μαζί με το «The Brink», ένα ντοκιμαντέρ για τον Στιβ Μπάνον, πρώην σύμβουλο σε θέματα διακυβέρνησης και στρατηγικής του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

«Αυτή είναι μια εξωφρενική και αξιολύπητη προσπάθεια να εκμεταλλευτεί κάποιος το όνομα του Μάικλ Τζάκσον για να βγάλει χρήματα», δήλωσε ένας εκπρόσωπος του Neverland. «Ο Γουέιντ Ρόμπσον και ο Τζέιμς Σέιφτσακ έχουν αμφότεροι καταθέσει ότι ο Τζάκσον δεν έκανε τίποτα ανάρμοστο σε αυτούς. Ο Ρόμπσον και ο Σέιφτσακ, κατέθεσαν αγωγές εναντίον του κτήματος ζητώντας εκατομμύρια δολάρια. Και οι δύο αγωγές απορρίφθηκαν. Αυτό το λεγόμενο ντοκιμαντέρ είναι απλώς ένα αναμάσημα παρωχημένων και αναξιόπιστων καταγγελιών. Παραμένει ένα μυστήριο γιατί κάποιος αξιόπιστος σκηνοθέτης ήθελε να εμπλακεί σε αυτό το έργο».
 
Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Σάντανς στο Παρκ Σίτι και σε άλλες πόλεις της Γιούτα των ΗΠΑ ξεκινά στις 24 Ιανουαρίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 4 Φεβρουαρίου.