Αντί να ψάξει για το σπίτι των ονείρων της, η Jessie Lipskin αποφάσισε να την δημιουργήσει. Και τα κατάφερε με μεγάλη επιτυχία.

Ads

Ψάχνοντας στο eBay, η Jessie «ερωτεύτηκε» ένα λεωφορείο GMC του 1966 και το αγόρασε αμέσως. Πέρασε τα επόμενα χρόνια μετατρέποντας το όχημα σε ένα σπίτι, και τα αποτελέσματα δείχνουν όλη την προσπάθεια που κατέβαλε για να τα καταφέρει.

Η Jessie εξηγεί στο Bored Panda ότι στόχος της ήταν να ζήσει έναν πιο οικολογικό τρόπο ζωής. «Το πρώτο ερέθισμα για έναν εναλλακτικό τρόπο ζωής ήταν το ντοκιμαντέρ  Garbage Warrio. Στο ντοκιμαντέρ ο Michael Reynolds, ένας οικολογικός αρχιτέκτονας, σχεδιάζει και κατασκευάζει σπίτια χρησιμοποιώντας ανακυκλωμένα υλικά. Αυτό με επηρέασε αρκετά και άρχισα να αλλάζω τρόπο ζωής. Τελικά, ένα σπίτι με ρόδες ήταν για μένα η τέλεια λύση. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορούσα να εξερευνήσω νέους προορισμούς και να συνεχίσω να ζω σαν vegan», ανέφερε η Lipskin.

image

Ads

image

Η Jessie ανέφερε ότι το πιο δύσκολο κομμάτι ήταν η εύρεση των κατάλληλων ανθρώπων που θα την βοηθούσαν να ολοκληρώσει τη μετατροπή. «Αγαπώ το DIY, ωστόσο, δεν έχω εμπειρία με υδραυλικά, ηλεκτρικά ή την ξυλουργική που χρειάζονται για αυτό το έργο. Η μεγάλη πρόκληση ήταν ότι θα βρισκόταν συνεχώς σε κίνηση και δεν θα ήταν εγκατεστημένη σε ένα μέρος. Έπρεπε να γίνουν οι κατάλληλες εργασίες και μετρήσεις και να βρει τα σωστά υλικά για παράθυρα, πατώματα κλπ.

image

image

image

Παρά τις δυσκολίες όμως τα κατάφερε. Το συνολικό έργο κόστισε περίπου 70.000 δολάρια, αλλά είναι απολύτως ικανοποιημένη με το αποτέλεσμα. Ζει στο λεωφορείο από τον Ιανουάριο και λατρεύει τον νέο τρόπο ζωής της.

image

image

image

image

image

image