Artistic περιβάλλον, φθινοπωρινή διάθεση και ωραίες μουσικές θα βρείτε στα καφέ της Αθήνας που μοιάζουν να έχουν βγει από παραμύθι.

Ads

Αν έχετε διάθεση να ταξιδέψετε στον χρόνο, πάρτε την παρέα σας και ανακαλύψτε τις παρακάτω διευθύνσεις για μυρωδάτο καφέ, ζεστές σοκολάτες και σπιτικά γλυκά.

Κιμωλία
Υπερείδου 5, Πλάκα

image

Ads

image

Μέσα σε αυτό τον art deco χώρο που θυμίζει λίγο από Παρίσι μπορείς να απολαύσεις τον καφέ ή το ποτό σου ανάμεσα σε εκθέματα ζωγραφικής, χειροτεχνίας, φωτογραφίας. Αντίκες, παλιές ραπτομηχανές, ένα πιάνο, παραθυρόφυλλα, αριστουργηματικοί πίνακες ζωγραφικής και φυσικά κιμωλίες για να γράψεις ότι νιώθεις.

 
 
Γιασεμί
Μνησικλέους 23, Πλάκα

image

Μπορεί το καλοκαίρι να γίνεται να γεμίζει με τουρίστες και όχι μόνο που αναζητούν μια θέση στα «διάσημα» σκαλάκια του, αλλά το εσωτερικό του το χειμώνα βγάζει μια άλλη ζεστασιά. Οι χειροποίητες τάρτες και πίτες είναι πάντα φρεσκοψημένες και κοστίζουν 5 ευρώ.

Lotte
Τσάμη Καρατάσου 2, Κουκάκι

image

image

Απαλά παστέλ χρώματα με πρωταγωνιστή το φιστικί, φρέσκα λουλούδια που μοσχοβολούν, τσίγκινα μπρίκια, φλοράλ κουρτινάκια, καραμέλες τσάρλεστον, vintage βαλίτσες κι άλλα αντικείμενα, βεραμάν πορτμαντό συνθέτουν το μαγικό σκηνικό σε αυτό το καφέ. Πίνοντας τα ζεστά ροφήματα, μπορείτε να απολαύσετε  τη μουσική του Μάνου Χατζιδάκι ή ακόμα και κλασική μουσική ή jazz.

Petite Fleur
Πλατεία Ελευθερωτών 16, Χαλάνδρι

image

image

Γαλλική ατμόσφαιρα, πορσελάνινα σερβίτσια, απαλή τζαζ μουσική και ατμοσφαιρικός φωτισμός μπορεί να βρει κανείς στο Petite Fleur. Κατά την διάρκεια της ημέρας μπορείτε να δοκιμάσετε ζεστή σοκολάτα και ποικιλίες τσαγιού και να συνδυάσετε  με λαχταριστό κέικ ή τάρτες. Το βράδυ οι κούπες δίνουν τις θέσεις τους σε ποτήρια κρασιού, ενώ οι πελάτες μπορούν να διαλέξουν τη μουσική ανάμεσα σε μια μεγάλη γκάμα βινυλίων.

Ρότα Art Coffee Community
Σόλωνος 124, Εξάρχεια

image

Σ’ ένα νεοκλασικό σπίτι του 1890 στο Κέντρο υπάρχει βιβλιοπωλείο και φωτεινή αυλή με τραπεζάκια πνιγμένα στα λουλούδια, όπου σερβίρεται καφές, εκλεκτή σοκολάτα, γλυκές ή αλμυρές γεύσεις αν πεινάσουμε και το βράδυ κοκτέιλ και χειροποίητη πίτσα. Ενδείκνυται για διάβασμα ιδιαίτερα το πρωί και το μεσημέρι, ενώ συχνά οργανώνονται παρουσιάσεις βιβλίων και θεματικές βραδιές.