Η χειμαρρώδης συνέντευξη που έδωσε η Νατάσα Μποφίλιου στην Εφημερίδα των Συντακτών φαίνεται να προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων. Μεταξύ άλλων η Μποφίλιου υποστήριξε ότι είναι τροτσκίστρια που όμως ψηφίζει ΚΚΕ αν και διαφωνεί σε πολλά σημεία, για δύο λόγους.

Ads

«Αρχικά επειδή το νιώθω ως τιμή για την οικογένειά μου και τους παππούδες μου που ήταν στο ΕΑΜ-ΕΛΑΣ και σκοτώθηκαν στην Αντίσταση κι επειδή πιστεύω στην οργανωμένη πάλη» δήλωσε χαρακτηριστικά. Δε δίστασε μάλιστα να χαρακτηρίσει «δικτατορία» την Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ παράλληλα «ψάχνει ηγέτη να βγει μαζί του στο βουνό».

Όπως φαίνεται πολλές από τις απαντήσεις της ενόχλησαν τόσο τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο, όσο και τον Πέτρο Τατσόπουλο που της επιτέθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Τατσόπουλος: « Δεν είσαι τροτσκίστρια. Μια χαζοβιόλα είσαι»

Ads

«Νατάσα, γλυκιά μου. Δεν είσαι τροτσκίστρια. Μια χαζοβιόλα είσαι. Οι άνθρωποι που ανέβαιναν στο Βουνό ρίσκαραν τη ζωή τους. Εσύ δεν ρισκάρεις τίποτε. Μην σε κρατάμε όμως. Εάν νιώθεις τόσο άσχημα στη δικτατορία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μπορείς να δοκιμάσεις την τύχη σου κάπου αλλού. Τα σύνορα είναι ανοιχτά ακόμη. Έως τότε δεν χρειάζεται σώνει και καλά να ανέβεις στο Βουνό. Μπορείς να κάνεις και άλλες αντιδικτατορικές ενέργειες. Να σταματήσεις τις συναυλίες σου, ας πούμε. Τέτοιο χτύπημα δύσκολα η δικτατορία θα το αντέξει», έγραψε ο Πέτρος Τατσόπουλος στο Facebook σχολιάζοντας τη συνέντευξη της τραγουδίστριας.

Μπογδάνος: «Να διοριστεί άμεσα»

«Μποφίλιου: Η γνήσια επίγονος των αριστεροκουλτουροβάρδων της μεταπολίτευσης, των κλαψιάρηδων της ευμάρειας, των επιδοτούμενων κραουνάκηδων. Να διοριστεί άμεσα! Συμφωνώ με τη Μποφίλιου σε ένα πράγμα: την απόρριψη και την καταδίκη του ναζισμού. Κατά τα άλλα, η συνέντευξή της είναι μνημείο μεταπολιτευτικής σκέψης αριστερού κουλτουροβολεψιματία – και αυτό δεν έχει καμία σχέση με τη ΧΑ.Το σχόλιο περί Μποφίλιου αφορά την ιδεολογία ως μάρκετινγκ. Δεν κάνει στρατευμένη τέχνη (τα τραγούδια της δεν είναι πολιτικά), αλλά self-branding ως κομμάτι του business model της με κοινά στόχους αριστερά και όχι. Μου λένε ότι έχει τίμια ψυχή. Θα φανεί απ´ το αν θα γίνει Τσακνής», έγραψε ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος στο Twitter.

Η Νατάσα Μποφίλιου πάντως έδωσε την δική της απάντηση στα κακόβουλα σχόλια μέσω μιας ανάρτησης στη σελίδα της στο facebook.

«Πιστεύω στην Ευρώπη των λαών. Στην Ευρώπη της ισότητας, της αλληλεγγύης, της ελευθερίας. Πιστεύω στα νέα μυαλά που θα ‘ρθουν να μας φωτίσουν και θα μας οδηγήσουν σ’ έναν καινούργιο κόσμο, καλύτερο από αυτόν. Πιστεύω στον προσωπικό, αλλά και στον συλλογικό αγώνα, στα όμορφα πράγματα, στη μουσική, στον έρωτα, στον άνθρωπο, στην επανάσταση. Πιστεύω στην οργανωμένη πάλη και θα στέκομαι μπροστά της προσοχή. Πιστεύω στο δικαίωμά μου να είμαι ο εαυτός μου κι ας είμαι φτιαγμένη από αντιθέσεις. Πιστεύω στις ιδέες. Δεν πιστεύω στην Ευρώπη των τραπεζών, της λιτότητας, της κατάθλιψης, της ανεργίας, της φτώχειας.  Δεν πιστεύω και δεν υπηρετώ κανένα στερεότυπο. Και προπάντων δεν πιστεύω στο φόβο και στη σιωπή. Μπορεί να είμαι παραπάνω αυθόρμητη και να δίνω πάντα συνεντεύξεις όπως μιλάω στους φίλους μου, αλλά προσπαθώ όλη μου τη ζωή να παραμείνω συνεπής στις αρχές και τις θέσεις μου. Και θα συνεχίσω να προσπαθώ με πάθος. Εσείς μπορείτε, με τη σειρά σας, να συνεχίσετε να πετάτε λάσπη σε κάθε διαφορετική άποψη, με τη λύσσα και τον βαθύ σεξισμό που συνηθίζετε, αλλά να είστε βέβαιοι πως δεν μπορείτε να λερώσετε ούτε την ψυχή, ούτε την τιμή μου», έγραψε.