Η Αμερικανίδα MacKenzie Peck επιχειρεί να αλλάξει το mainstream πορνό. Η ιδέα προέκυψε σε ένα πάρτι.

Ads

«Δεν ήξερα κανέναν, περιφερόμουν μόνη όταν είδα μια παρέα γυναικών να ανεβαίνει στον δεύτερο όροφο του σπιτιού. Φυσικά, ακολούθησα» λέει στον Independent.

«Βρέθηκα στη μέση του ενός παιχνιδιού: Οι γυναίκες αντάλλαζαν μεταξύ τους ρούχα τα οποία δοκίμαζαν με έναν όμορφα σέξι και ανέμελο τρόπο. Αναρωτήθηκα, πώς θα μπορούσα να μείνω όσο το δυνατόν περισσότερο σε ένα τέτοιο περιβάλλον. Οι επόμενες λέξεις που ήρθαν στο μυαλό μου, ήταν ‘θα κάνω ένα περιοδικό πορνό’».

Στόχος της MacKenzie  ήταν να δημιουργήσει μία διαφορετικού τύπου πορνογραφία όπου οι αναγνώστες θα είναι σίγουροι ότι όσοι εμπλέκονται θέλουν να είναι μέρος της, μία πορνογραφία στην οποία θα εκπροσωπούνται όλες οι πληθυσμιακές ομάδες και όχι μόνο οι λευκοί, αδύνατοι και ελκυστικοί με τον συμβατικό τρόπο.

Ads

Αλλά, καθώς ο χρόνος της ήταν περιορισμένος –η MacKenzie είναι καλλιτέχνης και ιδιοκτήτρια γκαλερί– κατάλαβε ότι η ιδέα δεν ήταν αρκετή. Τουλάχιστον μέχρι τη στιγμή που ένας φίλος τη ρώτησε αν θα μπορούσε να κάνει την πρώτη φωτογράφιση. Τη φωτογράφιση ακολούθησαν δύο μοντέλα, ύστερα, ένας στιλίστας και κάπως έτσι γεννήθηκε το περιοδικό «Math Magazine».

«Ένιωσα υποχρεωμένη να ολοκληρώσω αυτό που ξεκινήσαμε», λέει η Peck. «Δεν ήθελα να τους απογοητεύσω».

«Στην αρχή πλησίαζα ανθρώπους δημόσια. Είχα δει ένα ζευγάρι να επιδίδεται σε ερωτικές περιπτύξεις στο μετρό και σκέφτηκα, λοιπόν, αφού νιώθουν άνετα να επιδεικνύονται, ίσως μπορούν να γίνουν μοντέλα στο περιοδικό μου». Αλλά, ενώ συνήθως ένιωθαν κολακευμένοι (και ίσως ελαφρώς σε σύγχυση), κανένας από τους αγνώστους αυτούς δεν κατέληξε στο περιοδικό» παραδέχεται.

image

Τώρα, συμβαίνει μάλλον το αντίθετο. Η ομάδα του Math δεν πασχίζει τόσο πολύ να βρει μοντέλα, γιατί τα μοντέλα βρίσκουν τα ίδια το περιοδικό στο Instagram και στο Twitter.

Όμως γιατί το περιοδικό έχει ένα τόσο «κλινικό» όνομα όσο το «Math» (Μαθηματικά);

«Το όνομα αφορά τους περιορισμούς της σεξουαλικής έκφρασης σήμερα. Κοιτάζοντας μόνο το όνομα και το εξώφυλλο ουδείς μπορεί πραγματικά να πει περί τίνος πρόκειται» λέει η Peck.

«Ακριβώς γι’ αυτό, το Math Magazine είναι για τους περίεργους και τους τολμηρούς. Με το να είμαστε θρασείς μόνο ως προς το περιεχόμενο και λίγο μυστικοπαθείς, μπορούμε να βγάλουμε τη δουλειά μας ‘εκεί έξω’, χωρίς να έχουμε ιδιαίτερο πρόβλημα με τη λογοκρισία, το στίγμα και τη ντροπή που αισθάνεται κανείς δημόσια».

image

Αυτή η «νέα σεξουαλική έκφραση» στην οποία αναφέρεται η Peck δεν είναι πάντα κατανοητή από όσους είναι συνηθισμένοι στο mainstream πορνό, για το οποίο η Peck λέει ότι είναι εξωπραγματικό και καθόλου σέξι.

«Όταν στα events βλέπουν το Math Magazine για πρώτη φορά, συχνά αντιδρούν ως εξής: ‘Αυτό δεν είναι πορνό!’ Και εγώ επιμένω ότι είναι.»

«Το λάθος με τη βιομηχανία πορνό είναι ότι δεν ικανοποιεί τις ανάγκες των περισσότερων ανθρώπων», υποστηρίζει. «Οι διαφορετικοί τύποι σωμάτων και ο απέραντος ωκεανός των σεξουαλικών επιθυμιών δύσκολα απεικονίζονται και οι άνθρωποι είναι πρόθυμοι να βρουν κάτι καινούργιο. Κάτι με καρδιά, που να εξυψώνει τη σεξουαλικότητα, να δείχνει ότι μπορούν όλα να είναι μαγικά και να αγκαλιάζει όλους τους τρόπους που μπορούμε να κάνουμε έρωτα».

image

«Το mainstream πορνό ζει στο διαδίκτυο. Το Math Magazine είναι μια ανάπαυλα από τον παράξενο και συχνά απογοητευτικό κόσμο του mainstream πορνό. Σε αντίθεση με τους περισσότερους παραγωγούς πορνό εμείς δεν πουλάμε μία φαντασίωση που δεν μπορεί να γίνει πραγματικότητα».

Κατά την αντίληψη της, η προσέγγιση του περιοδικού μεταφράζεται σε πιο ουσιαστικές σεξουαλικές εμπειρίες και εν γένει σχέσεις. «Μέσα από την ενσυναίσθηση, την επικοινωνία, και την εμπιστοσύνη μπορούμε να βρούμε αυτό που χρειαζόμαστε στην αγάπη και τη σφοδρή επιθυμία» λέει η Peck, η οποία ελπίζει ότι μια μέρα το περιοδικό της δεν θα θεωρείται «επαναστατικό» στο είδος του. «Δεν θα είμαστε outsiders για πάντα, έτσι δεν είναι;» ρωτάει.

image

«Η χημεία μεταξύ των μοντέλων και των φωτογράφων καθορίζει την διάθεση και το ύφος. Για παράδειγμα, η νευρικότητα που έχει ένα νεαρό ζευγάρι μπορεί να προσδώσει τον ενθουσιασμό και το στιλ μιας φωτογράφισης περισσότερο… αθλητικής. Ένας ισχυρός δεσμός μεταξύ των εραστών που κάνουν έρωτα στο δωμάτιό τους δίνει αισθησιασμό και ρεαλισμό στη φωτογράφιση, ενώ οι απρόσμενες στιγμές έμπνευσης έχουν συχνά δώσει νέες κατευθύνσεις στην ομάδα, ακόμη και αν έχει προηγηθεί δουλειά ωρών».

Μετά από έναν χρόνο, αναγνώστες και θαυμαστές του Math Magazine επικοινωνούν μαζί της προκειμένου να την ευχαριστήσουν για αυτή την νέα ανάγνωση, τη νέα εκδοχή του πορνό.

«Είναι σαφές ότι οι άνθρωποι αναζητούν εναλλακτικές λύσεις στη βιομηχανία πορνό. Το Math Magazine αφορά τους στοχαστικούς ηδονιστές και τους εραστές του καιρού μας» λέει. 

«Με υψηλής αισθητικής όμορφες εικόνες και προσεκτικό σχεδιασμό επαναπροσδιορίσαμε την πορνογραφία, με πιο κοινούς τύπους σώματος, σεξουαλικές φαντασιώσεις που συχνά σκεφτόμαστε αλλά σπάνια κάνουμε, με ένα επίπεδο διαφορετικότητας το οποίο είναι ασυνήθιστο στα mainstream media».

«Επιδιώκουμε την προσωπική απελευθέρωση. Και ίσως μία από τις πιο ‘ζεστές’ πράξεις είναι να συγχωρήσουμε τον εαυτό μας για την ύπαρξη του σώματός μας και τις επιθυμίες του. Όταν η κοινωνία αγκαλιάσει την άποψη μας θα επιδιώξει τη σεξουαλική επανάσταση και θα διαλύσει τους μηχανισμούς καταπίεσης» καταλήγει η Peck.