Η ταινία θρύλος στην κατηγορία χριστουγεννιάτικη οικογενειακή κωμωδία που «στολίζει» ακόμη τηλεοπτικά την αγαπημένη γιορτή των παιδιών, αναμένεται να επιστρέψει. Ο λόγος για το Home Alone, «Μόνος στο σπίτι» επί το ελληνικότερον. 

Ads

Ακολουθώντας την μόδα – που εν πολλοίς η ίδια χάραξε – των remake και reboot τόσο στις ταινίες του κινηματογράφου, όσο και στις τηλεοπτικές σειρές, η Disney ανακοίνωσε τα σχέδιά της να κάνει ριμέικ τη δημοφιλή ταινία που έκανε διάσημο σε όλο τον πλανήτη τον μικρό τότε Μακόλεϊ Κάλκιν.

Κατά τη διάρκεια παρουσίασης των οικονομικών αποτελεσμάτων της Disney, ο διευθύνων σύμβουλος, Μπομπ Άιγκερ επιβεβαίωσε ότι η εταιρεία αναπτύσσει μια σύγχρονη, καινούρια εκδοχή της ταινίας του Κρις Κολόμπους για τη «νέα γενιά».

Η ταινία γυρίστηκε στο Σικάγο σε σενάριο του Τζον Χάγιες, παίχτηκε στους κινηματογράφους το 1990 και μετά τη μεγάλη επιτυχία της γυρίστηκαν τέσσερις συνέχειες με το αρχικό καστ να συμμετέχει μόνο στη δεύτερη, «Μόνος στο Σπίτι 2: Χαμένος στη Νέα Υόρκη» του 1992.

Ads

Παράλληλα με το Home Alone, ο Άιγκερ ανακοίνωσε ότι σχεδιάζονται τα ριμέικ των ταινιών Night at the Museum, Cheaper by the Dozen και Diary of a Wimpy Kid.