Το καλοκαίρι θέλει εξόδους σε δροσερά μέρη που θα μας κάνουν να ξεχάσουμε ότι βρισκόμαστε στο κέντρο της πόλης. Τι καλύτερο από καταπράσινους κήπους, ανθισμένα λουλούδια και ρετρό πλακάκια; Ευτυχώς, η πόλη κρύβει μικρές οάσεις δροσιάς στα πιο απρόσμενα μέρη, όπως το κέντρο της Αθήνας.

Ads

Σας παρουσιάζουμε τις καλύτερες διευθύνσεις για να πιείτε τον καφέ σας στους πιο όμορφους και δημοφιλείς πεζόδρομους της πόλης.

Τσουλήθρα
Σαλαμίνος 64, Μεταξουργείο

 
image

Ads

Στον πεζόδρομο της Σαλαμίνος στο Μεταξουργείο, θα βρείτε την Τσουλήθρα. Με λίγα τραπεζάκια έξω κι άλλα λίγα στην εσωτερική της αυλή πίσω, η Τσουλήθρα ξεχωρίζει για την παρεΐστικη ατμόσφαιρα. Χρωματιστές ψάθινες καρέκλες πάνω σε ένα πάτωμα σκακιέρα, λουλούδια και φυτά θυμίζουν την Αθήνα μιας άλλης εποχής. Εδώ μπορείτε να συνδυάσετε τους νόστιμους σπιτικούς με το κρασί ή το τσίπουρο. Πολλές φορές θα ακούσετε ζωντανή μουσική, από ρεμπέτικά μέχρι indie rock.

Luxus
Βαλτετσίου 27, Εξάρχεια

 
image

Στο πεζόδρομο της Βαλτετσίου βρίσκεται ένα όμορφο cafe-cocktail bar με σκηνικό να θυμίζει κάτι σε Παρίσι και Βερολίνο. Η διακόσμηση είναι αυθεντικό art deco και Chicago Bauhaus, με όμορφο μεγάλο bar, ιδιαίτερα φωτιστικά και επτά τραπεζάκια. Έχει φιλικό προσωπικό και είναι ιδανικό για κουβέντα με την παρέα.  Το απλό ποτό κοστίζει 6€, τα κοκτέιλ ξεκινούν από 7€.

Laika
Πέλλης 30, Βοτανικός

image

Καρό τραπεζομάντιλα, τραπεζάκια για άραγμα στον πεζόδρομο, μια φαρδιά ξύλινη μπάρα και πεντανόστιμη κουζίνα, συνθέτουν το σκηνικό στη Λάικα στον Βοτανικό. Εδώ θα έχετε την ευκαιρία να ακούσετε ιδιαίτερες μουσικές και να δοκιμάσετε από γκουρμέ σαλάτες μέχρι φάβα και πανσετάκια. Ένα μαγαζί, σαν εκείνα που από την πρώτη σου επίσκεψη νιώθεις πως θα γίνουν το επόμενο στέκι σου.

Σέλας
Καλλικράτους και Μεθώνης 19, Εξάρχεια

image

Το Σέλας μπορεί να μην έχει ούτε ταράτσα ούτε ακριβώς αυλή, αλλά βγάζει τραπεζάκια σε μια μικροσκοπική «πλατεία» όπως κατεβαίνεις την Μεθώνης. Εκεί μπορείτε να λιαστείτε άφοβα και να απολαύσετε τον καφέ σας μαζί με την παρέα σας, ακούγοντας ψαγμένες μουσικές.

Alphaville 
Σαλαμίνος και Σφακτηρίας, Μεταξουργείο

image

Χαλαρή διάθεση, ψάθινες καρέκλες, ρετρό μωσαϊκό και φθηνά ποτά θα βρει κανείς στο μικρό αλλά πανέμορφο Alphaville.

Ασύμμετρο
Γεωρ. Ολυμπίου 14, Κουκάκι

image

Ένα μαγαζί φίλων, που εκτός από καλό τσίπουρο θα βρεις πολύ καλό ρακόμελο αλλά και γευστικότατο οινόμελο. Θα ευχαριστηθείς ένα χαλαρό ποτό στην μπάρα ή θα απολαύσεις το καλοκαίρι την πλατεία με πολύ ιδιαίτερα δροσερά κοκτέιλ. Κάθε μήνα φιλοξενεί events που θα σε κάνουν να ξενυχτήσεις.