Τα τσιπουράδικα και τα παραδοσιακά ταβερνάκια κατέχουν μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά όλων με την απλή τους διακόσμηση και τις κλασικές συνταγές, τις γενναιόδωρες μερίδες και τις φιλικότατες τιμές.

Ads

Τι καλύτερο άλλωστε από νόστιμα μεζεδάκια με τη συνοδεία κρασιού, τσίπουρου και μιας καλής παρέας.

Σας παρουσιάζουμε τις καλύτερες διευθύνσεις για να μπείτε κι εσείς στους νωχελικούς, εναλλακτικούς ρυθμούς των καφενέδων, τρώγοντας νόστιμα φαγητά και ακούγοντας ωραίες μουσικές.

Τσουλήθρα
Σαλαμίνος 64, Μεταξουργείο

image

Ads

Στον πεζόδρομο της Σαλαμίνος στο Μεταξουργείο, θα βρείτε την Τσουλήθρα. Με λίγα τραπεζάκια έξω κι άλλα λίγα στην εσωτερική της αυλή πίσω, η Τσουλήθρα ξεχωρίζει για την παρεΐστικη ατμόσφαιρα. Χρωματιστές ψάθινες καρέκλες πάνω σε ένα πάτωμα σκακιέρα, λουλούδια και φυτά θυμίζουν την Αθήνα μιας άλλης εποχής. Εδώ μπορείτε να συνδυάσετε τους νόστιμους σπιτικούς με το κρασί ή το τσίπουρο. Πολλές φορές θα ακούσετε ζωντανή μουσική, από ρεμπέτικά μέχρι indie rock.

Μεταξά 2
Ανδρέα Μεταξά 2, Εξάρχεια

image

Στην καρδιά των Εξαρχείων υπάρχει ένα συνεργατικό καφενείο όπου κυριαρχεί η φιλική διάθεση και το καλό κλίμα. Το μαγαζί αγαπάει τις vegetarian γεύσεις που συνοδεύουν τέλεια το τσίπουρο. Γαύρος μαρινάτος, χούμους, φάβα, ντάκος, σουτζουκάκια φακής, πράσινες σαλάτες με σάλτσα μουστάρδας και vegan καλαμάκια είναι μερικές από τις γεύσεις που θα δοκιμάσετε εδώ.

Σεϋχέλλες
Κεραμεικού 49 & Ακαδήμου, Μεταξουργείο

image

Παλιά εκεί θα έβρισκες τις Μπαχάμες. Πριν λίγα χρόνια όμως μεταφερθήκαμε στις Σεϋχέλλες. Εκεί μπορείτε να δοκιμάστε τον καλύτερο κοκκινιστό βουβαλίσιο καβουρμά με παπαρδέλες και γαλομυζήθρα. Όλα μαγειρεύονται στην ανοιχτή κουζίνα την ώρα που θα τα παραγγείλεις. Η εύγευστη ρεβιθάδα που ο σεφ συνδυάζει με χταπόδι και οι ευωδιαστοί γιαουρτοκεφτέδες με μπόλικο δυόσμο είναι δύο μόνο παραδείγματα της διαλεχτής κουζίνας τους. Επίσης, έχει διαλεχτά τυριά από όλη την Ελλάδα.

Άμα Λάχει στης Νεφέλης
Καλλιδρομίου 69 Εξάρχεια

image

Στη νοσταλγική ατμόσφαιρα του μεζεδοπωλείου θα απολαύσεις αυγά μάτια με παστουρμά, ρεβύθια φούρνου με σύγκλινο και άγρια χόρτα εποχής, κουσκουσάκι με μπουκιές κοτόπουλου, άγρια μανιτάρια και καπνιστό χοιρινό αλλά και φιλετάκια μπακαλιάρου σε κρούστα από καρύδια με ζακυνθινή αλιάδα.

 
Σαμπίρ
Πλαταιών 18, Μεταξουργείο

image

Εδώ θα νομίσεις για λίγο ότι βρίσκεσαι σε κάποιο χωριό ή στα στενά σοκάκια κάποιου νησιού. Πέρα από το κρασί, τις μπύρες και τους μεζέδες, θα σας κερδίσει κυρίως η αυλή με τα γεράνια και το ασβεστωμένο δάπεδο. Δοκιμάστε τα νόστιμα μεζεδάκια και το τσίπουρα. Όλα σε προσιτές τιμές.

Η Αυλή
Πλ. Αγίου Δημητρίου 12, Ψυρρή

image

Το σκηνικό εδώ θυμίζει ελληνική ταινία της δεκαετίας του ’50. Μια μακρόστενη αυλή, ένα ισόγειο κτίσμα αριστερά κι ένα διώροφο δεξιά, μπλε παραθυρόφυλλα, γλάστρες, ασβεστωμένες σκάλες, γάτες, πλαστικά καρό τραπεζομάντιλα και λαϊκά στα ηχεία από ραδιοφωνικό σταθμό. Οι ποικιλία των μεζέδων είναι μικρή, αλλά μη φύγετε αν δε δοκιμάσετε συκώτι και χοιρινή τηγανιά.